+ Tweetal aangehouden na mishandeling

Geplaatst op 9 oktober 2009, om 15:30 uur

politieZUTPHEN – De politie onderzoekt een incident waarbij een 51-jarige Zutphenaar geslagen is. Het incident heeft zich donderdagavond 8 oktober voorgedaan en twee plaatsgenoten zijn aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 18:25 uur een melding van een mishandeling bij een woning in de Zutphense wijk de Leesten. Een 51-jarige Zutphenaar zou meerdere keren geslagen zijn. Hij is gewond geraakt en met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. Korte tijd later werden een 20- en 32- jarige man bij het politiebureau aangehouden. Zij hebben zichzelf gemeld. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Fietsster gewond na aanrijding

ZIEUWENT – Een 16-jarige fietsster uit Lichtenvoorde is donderdagmorgen 8 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 07:45 uur. Een 23-jarige automobilist uit Zieuwent reed over de Kunnerij en wilde de Ruurloseweg oversteken. De 16-jarige fietsster uit Lichtenvoorde reed over de Ruurloseweg richting Ruurlo. De automobiliste zag de fietsster bij het oversteken van de Ruurloseweg vermoedelijk over het hoofd. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldieven aangehouden in centrum Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft donderdag 8 oktober twee winkeldieven verhoord over winkeldiefstal. Een 35-jarige man uit Apeldoorn en een 52-jarige man uit Beekbergen hadden afzonderlijk van elkaar bij kledingwinkels aan de Hoofdstraat in Apeldoorn kleding gestolen.

De 35-jarige man werd door de politie zelf omstreeks 19:40 uur op heterdaad betrapt toen hij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn verliet en het alarm afging. De agenten hebben de man staande gehouden en zijn tassen doorzocht. Daar troffen ze enkele kledingstukken aan die de man had meegenomen zonder ze te betalen. Hij is aangehouden en heeft een boete gekregen. De kleding is teruggebracht naar de winkel.

De 52-jarige man werd door beveiligingsmedewerkers omstreeks 15:00 uur betrapt op het wegnemen van kleding uit een winkel aan de Hoofdstraat zonder deze te betalen. De beveiligingsmedewerkers hebben de man overgedragen aan de politie die hem hebben meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Automobilist rijdt nietsvermoedend op de vluchtstrook

HATTEM – De politie heeft van een 66-jarige automobilist uit Beilen het rijbewijs ingevorderd, nadat hij op de snelweg A50 van Apeldoorn naar Hattem met zijn rijgedrag voor gevaarlijke verkeerssituaties had gezorgd.

De politie kreek omstreeks 15:55 uur de melding dat er op de snelweg A50 van Apeldoorn naar Zwolle een automobilist met hoge snelheid over de vluchtstrook reed. Onderweg kon hij ternauwernood een pechgeval op de vluchtstrook ontwijken.
De politie kon de bestuurder ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek achterhalen en staande houden.

De 66-jarige man verklaarde dat hij bij Eerbeek de snelweg A50 was opgedraaid en daar de opengestelde spitsstrook was opgereden en deze was blijven gebruiken. Hij had nergens een bord ‘einde spitsstrook’ gezien en was dus over een afstand van ruim 30 kilometer op het traject Apeldoorn-Zwolle op de vluchtstrook blijven rijden, met een snelheid van 100-110 km/h. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Drietal aangehouden voor vernieling

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 9 oktober heeft de politie drie mannen uit Zutphen aangehouden voor vernieling.

De politie ontving rond 01:50 uur een melding van vernieling. Er was een ruit van een pand aan de Beukerstraat vernield. Na onderzoek ter plaatse heeft de politie bij een woning in de directe omgeving korte tijd later een 18-, 20-, en 21-jarige man aangehouden. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de vernieling.

Joyrijder bots onder invloed op boom

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 9 oktober een 20-jarige jongen uit Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een ritje ‘joyriding’ met een auto was hij de macht over het stuur verloren en tegen een boom gereden.

De politie kreeg omstreeks 01:40 uur de melding dat de 20-jarige jongen met een auto tegen een boom was gereden. Ter plaatse bleek dat hij over de parkeerplaats aan de Halvinkhuizerweg in Putten aan het rondjes rijden en opzettelijk slippen was geweest.
Toen hij de macht over het stuur verloor, botste hij tegen een boom en belandde hij in het naastgelegen plantsoen. De auto die beschadigd raakte, bleek eigendom van een bekende van de Puttenaar en was zonder toestemming meegenomen.
De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,9. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder gewond na aanrijding

WEHL – Een 19-jarige automobilist uit Wehl is vrijdagmorgen 9 oktober gewond geraakt naar een aanrijding met een graafmachine. De man is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval  gebeurde rond 06:40 uur. Een 23-jarige bestuurder van een graafmachine reed met lage snelheid over de Broekhuizerstraat, hij kwam vanuit de richting Keppelseweg. De 19-jarige automobilist reed met een hogere snelheid over dezelfde weg in dezelfde richting. Hij merkte de langzamer rijdende graafmachine te laat op waardoor hij achterop botste. De automobilist raakte gewond. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met auto over de kop

APELDOORN – Een 51-jarige man uit Leeuwarden raakte donderdag 8 oktober gewond toen hij met zijn auto op de snelweg A50 ter hoogte van afrit Loenen/Eerbeek over de kop sloeg. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 18:55 uur de melding van het ongeval. Een 51-jarige automobilist uit Leeuwarden reed op de snelweg A50 in de richting van Arnhem naar Apeldoorn. Ter hoogte van de afrit Loenen/ Eerbeek maakt hij bij het wisselen van rijbaan een uitwijkmanoeuvre en verloor daarbij de controle over zijn voertuig. De auto sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto moest worden afgesleept.

Inbraak bedrijfswagens

WENUM  WIESEL – Bij een hoveniersbedrijf aan de Zwolseweg in Wenum Wiesel is in de nacht van woensdag ingebroken in twee bedrijfsbussen. Er werd een grote hoeveelheid tuingereedschappen weggenomen.

De inbraak werd rond 07:30 uur ontdekt. Twee voertuigen die op het terrein stonden werden opengebroken en er werd een grote hoeveelheid tuingereedschappen weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Inbraak in bedrijf

AALTEN – Op donderdagmiddag 8 oktober is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Vierde Broekdijk in Aalten. Er is een geldbedrag buitgemaakt.

Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak in supermarkt

VORDEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 9 oktober is er ingebroken in een supermarkt aan de Dorpsstraat in Vorden. Er z

ijn onder andere verzorgingsmiddelen weggenomen.

Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Man aangehouden na bedreigen NS-personeel

ZUTPHEN – Op donderdagavond 8 oktober heeft de politie een 39-jarige Zutphenaar aangehouden voor bedreiging. De man had zich agressief gedragen en een NS-medewerker bedreigd.

De politie ontving de melding rond 19:05 uur. De Zutphenaar had op het NS-station in Zutphen een NS-medewerker bedreigd. Ook had hij zich agressief gedragen. De agenten troffen hem achter het NS-station aan de Havenstraat aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de bedreiging.

Onder invloed op de weg

BRUMMEN – Op donderdagavond 8 oktober heeft de politie een 36-jarige Duitser aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 23:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Kampweg in Brummen. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De man kreeg een rijverbod en een bekeuring.

Grote verkeerscontrole

APELDOORN – De politie Apeldoorn hield donderdag 8 oktober op het terrein van Rijkswaterstaat “De Kar” aan de Zutphensestraat in Apeldoorn een grote verkeerscontrole.

Een aantal motorrijders van de politie haalden bestuurders in de omgeving van de controlelocatie van de openbare weg, en leidden hen naar de controlelocatie toe.

Over de hele dag zijn in totaal 65 voertuigen gecontroleerd. Bij alle bestuurders is een blaastest afgenomen voor de alcoholcontrole, gelukkig bleek geen van hen onder invloed van alcohol.

Er zijn 22 overtredingen geconstateerd die allen beboet werden, waaronder het niet dragen van de gordel (3x), gladde banden (2x), ongeldige APK (2x), uitstekende lading (2x),  snelheid, niet in het bezit van het benodigde rijbewijs (E achter B) en niet-handsfree bellen.

Onder invloed zonder geldig rijbewijs

ZUTPHEN – De politie heeft donderdagmiddag 8 oktober een 33-jarige Zutphenaar aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man had geen geldig rijbewijs en de auto bleek niet verzekerd.

De automobilist werd rond 17:30 uur tijdens een routinecontrole gecontroleerd aan de Jan Brugmanstraat in Zutphen. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Daarnaast bleek uit onderzoek op straat dat de auto waarin de man reed onverzekerd was en de man niet over een geldig rijbewijs beschikte. Zijn rijbevoegdheid was tijdelijk ontzegd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De auto werd in beslaggenomen, de politie maakt proces-verbaal op.