Zutphen II wint clusterwedstrijden IJsselstreek

Geplaatst op 10 oktober 2009, om 21:07 uur

Eerste plaats voor Team Zutphen 2. Op de foto mist Martin van der Linde. foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerEEFDE – Op het terrein van het sluizencomplex aan de Kapperallee in Eefde vonden zaterdag de jaarlijkse cluster wedstrijden plaatse. Team Zutphen 2 werd eerste.

Vanaf 9 uur was het een komen en gaan van brandweerwagens in Eefde. De inzet moest worden gedaan in een oude ondergrondse bunker, niet het eerste dat je bij een sluizencomplex zou verwachten. Door een onbekende oorzaak was brand ontstaan in een ruimte in de bunker. Als eerste werden de teams geconfronteerd met een, op z’n zacht gezegd, tegenwerkende sluiswachter. Goede verkenning van het terrein was cruciaal. Een achter een haag liggende zwerver bleek een waardevolle informant. De door de drank benevelde zwerver gaf namelijk aan dat twee van zijn maten in de bunker aanwezig waren.

Het eerste slachtoffer (in de meesten gevallen) werd achter een luik onder de trap gevonden. Het andere slachtoffer lag op een matras in de buurt van de vuurhaard. Letten op veiligheid, een snelle verkenning en redding waren de ingrediënten tot slagen.

Team Zutphen 2 werd eerste, gevolgd door Zutphen 1 en Brummen. Andere ploegen de meededen waren Laren, Barchem en Lochem. Joop Gerrits van Team Zutphen 1 werd tot beste bevelvoerder uitgeroepen.