+ Op heterdaad betrapt op diefstal hennep

Geplaatst op 11 oktober 2009, om 13:35 uur

wietWENUM WIESEL – Dank zij een telefoontje van omwonenden dat in de omgeving van de Hoekweg in Wenum Wiesel een auto vreemd geparkeerd stond, kwam de politie op het spoor van twee mannen die een eind verderop bij een woning henneptoppen hadden geknipt en hadden klaar gelegd voor vervoer. Beiden werden opgepakt en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie werd rond 05.00 uur gebeld vanwege de vreemde auto. Tijdens het onderzoek kwamen twee mannen aanlopen die met de auto wilden wegrijden. Hun kleding was doorweekt vanwege de hevige regenval. Ze werden aangesproken en tijdens het gesprek bleek, dat beiden op pad waren om henneptoppen, die ze hadden geknipt en klaar gelegd, met de auto te mee te nemen.
De mannen, beiden 24 jaar oud en afkomstig uit Eerbeek en Heerde, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen volgt een proces-verbaal.

Bij onderzoek naar de hennepplanten ontdekte de politie later op de dag in een tuin bij een woning aan de Wieselseweg,  in totaal 17 hennepplanten in de buitenlucht, waarvan de toppen waren geknipt. De eigenaar verklaarde de hennep als hobby te hebben geplant. Tegen hem volgt een proces-verbaal wegens de opiumwet

Drietal mishandeld, verdachte (33) aangehouden

APELDOORN – De politie heeft zondag 11 oktober, kort na middernacht, een 33-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van mishandeling van een man (23) en twee jonge vrouwen (17 en 22), allen uit Apeldoorn.

Het incident deed zich kort na middernacht voor op de Schubertlaan. De drie slachtoffers waren buiten op straat met elkaar in gesprek, toen de 33-jarige kwam aanlopen. Hij was van mening dat het drietal overlast veroorzaakte en sloeg er vervolgens op los.
Omstanders wisten de vechtende te scheiden. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Het drietal liep lichte verwondingen op. Eén van hen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.

Schutting en afdak in brand

EIBERGEN –  Zondagochtend 11 oktober rond 06.00 uur is brand ontstaan bij een woning aan de Hoogkamp in Eibergen . Twee vuilcontainers zijn compleet weggesmolten, een schutting, een houten afdak en een dakgoot zijn grotendeels verbrand. Een meisjesfiets en tuinset raakte beschadigd door de vlammen.

Doordat de brandweer snel ter plekke was, kon erger worden voorkomen. De vlammen hadden gemakkelijk kunnen overslaan naar de woning.

De oorzaak is nog niet vastgesteld. Buurtbewoners verklaarden eerder die nacht vuurwerk te hebben gehoord. De politie onderzoekt of één en ander met elkaar te maken heeft. Getuigen of anderen die informatie hebben over het ontstaan van de brand, worden dringend verzocht
contact op te nemen met de politie via 0i900-8844.

Man met boksbeugel aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober een 44-jarige man uit Apeldoorn aangehouden omdat hij met een boksbeugel om zijn hand op straat liep.

De man met boksbeugel werd rond 04.00 uur op het Beekpark in Apeldoorn gezien. De politie hield hem aan en heeft het verboden handwapen in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed in auto

WINTERSWIJK – Een 26-jarige autobestuurder uit Winterswijk bleek zaterdagavond 10 oktober onder invloed van alcohol.

Bij een politiecontrole rond 23.00 uur op de Kastanjelaan in Winterswijk, bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 1,3 prom. Tegen de man volgt een proces-verbaal.

Lastige winkeldief aangehouden

APELDOORN – Een 27-jarige Apeldoorner is zaterdagavond 10 oktober aangehouden nadat bij de supermarkt op het NS-station sigaretten had meegenomen zonder te betalen.

Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS kwamen de caissiëre te hulp, toen de man de sigaretten niet wilde teruggeven. Zij hielden hem staande tot de politie de man aanhield en overbracht naar het bureau. Tijdens het transport naar het bureau beledigde hij één van de politiemensen. Tegen de man volgt een proces-verbaal.