+ Met te veel alcohol achter het stuur - GelreNieuws.nl

+ Met te veel alcohol achter het stuur

Geplaatst op 17 oktober 2009, om 12:57 uur

WILP – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober een 22-jarige man uit Wilp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd omstreeks 01.00 uur staande gehouden op de Smittenbergstraat in Wilp. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. De man is beginnend bestuurder. Het rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geld en Tv weg na woninginbraak

VARSSEVELD – Een inwoner uit Varsseveld heeft vrijdag 16 oktober aangifte gedaan van inbraak in zijn woning aan de Zelhemseweg. De woning werd overhoop gehaald. Er werden ondermeer geld en een LCD TV weggenomen.

De inbraak is vermoedelijk vrijdag tussen 14 en 17 uur gepleegd. De inbrekers zijn een balkom opgeklommen en via een openstaand raam de woning binnengegaan.

Getuigen hebben een wit busje gezien in de omgeving van de woning. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben over het witte busje of iets anders gezien hebben wat van belang kan zijn voor het onderzoek te bellen met 0900-8844.

Laptop uit woning gestolen

LICHTENVOORDE – Een inwoonster uit Lichtenvoorde heeft vrijdag 16 oktober aangifte gedaan van inbraak in haar woning Op den Akker. Er werd een laptop gestolen. Het Team Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan.

De inbraak heeft vrijdag tussen 09.20 en 11.15 uur plaatsgevonden. De inbrekers hebben een doucheraam opengebroken om binnen te komen. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

APELDOORN – Winkelpersoneel heeft vrijdag 16 oktober een 37-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden en overgedragen aan de politie. De winkeldief bleek eveneens in het bezit van harddrugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen artikelen zijn terug naar de winkel, de harddrugs zijn in beslag genomen.

Winkelpersoneel betrapten de man vrijdag omstreeks 14.20 uur toen hij zonder te betalen een aantal toiletartikelen met een waarde van ongeveer 50 euro wilde meenemen bij een winkel aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. De man ging er in eerste instantie vandoor maar kon toch worden aangehouden. De gealarmeerde politie nam de man over van het winkelpersoneel. Bij fouillering van de verdachte bleek hij in het bezit van harddrugs (cocaïne en heroïne). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontmanteld

DINXPERLO – De politie heeft op dinsdagavond 13 oktober aan de Prins Hendrikstraat in Dinxperlo een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. Ter plekke zijn twee personen aangehouden.

De politie stelde dinsdagavond rond 22:00 uur een onderzoek in in de woning. Er werden in meerdere ruimtes in totaal ruim 1.000 hennepplanten aangetroffen. Ter plekke werden een 20-jarige vrouw en een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Kwekerij aangetroffen

EIBERGEN – Op donderdag 15 oktober heeft de politie in een woning aan de Paalhaarstraat in Eibergen een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij zijn geen hennepplanten aangetroffen.

De politie stelde donderdagochtend rond 10:30 uur een onderzoek in in de woning, waarbij de kwekerij werd ontdekt. Er was op dat moment niemand aanwezig in de woning. Ook werden geen planten aangetroffen, al kon wel worden vastgesteld dat vermoedelijk sprake is geweest van eerdere oogsten. De aangetroffen apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een medewerker van de energiemaatschappij stelde vast dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor aanleg van de kwekerij.

Rijden onder invloed

TWELLO – De politie heeft vrijdag 16 oktober een 46-jarige man uit Twello aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd omstreeks 22.10 uur staande gehouden op de Groenmarkt in Zutphen. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

HATTEM – Een 45-jarige vrouw uit Eemnes raakte vrijdag 16 oktober lichtgewond toe zij met haar auto te water raakte op de N50. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw reed omstreeks 21.40 uur met haar auto over de N50 in Hattem toen zij van de weg afraakte en met haar auto in het water belandde. Ze kon op eigen kracht uit de auto komen. De vrouw werd ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Aangezien er mogelijk alcohol in het spel was, is een bloedproef afgenomen. De uitkomst hiervan is op dit moment nog niet bekend. Het rijbewijs van de vrouw is voorlopig ingevorderd. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com