+ Skimapparatuur aangetroffen en verwijderd - GelreNieuws.nl

+ Skimapparatuur aangetroffen en verwijderd

Geplaatst op 21 oktober 2009, om 17:37 uur

politieEERBEEK – De politie heeft dinsdag 20 oktober skimapparatuur verwijderd bij een geldautomaat aan het Oranje Nassauplein in Eerbeek.

De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding dat een medewerker van een beveiligingsorganisatie bij werkzaamheden aan de geldautomaat de skimappratuur had ontdekt.

Agenten troffen ter plaatse inderdaad de betreffende apparatuur aan en hebben deze verwijderd. Hoeveel klanten er gedupeerd zijn, is onbekend. Zij dienen zich te melden bij de betreffende bank en worden schadeloos gesteld.

Laptops weg na woninginbraken in Warnsveld

WARNSVELD – De politie onderzoekt twee woninginbraken, gepleegd op dinsdag 20 oktober bij een woning aan de Boslaan en een woning aan de Burg. de Millylaan in Warnsveld. Er zijn bij beide woningen onder andere laptops meegenomen.

Bij een woning aan de Boslaan is men binnengekomen door een deur te forceren. Bij een woning aan de Burg. de Millylaan werd een ruit geforceerd om binnen te kunnen komen. Beide woningen werden geheel doorzocht en zijn onder andere enkele computers en een televisietoestel ontvreemd. Van de daders ontbreekt elke spoor. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben van de inbraken, te bellen met 0900-8844.

Inbraak kantine sportvereniging

BARCHEM – Op dinsdag 20 oktober is er ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Maandagsdijk in Barchem. Er is onder andere verschillende rookwaar en een onbekend geldbedrag ontvreemd.

De politie kreeg dinsdagmiddag de melding van de inbraak. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Binnen in het pand is alles overhoop gehaald en men is er met rookwaar en een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Diefstal airbags

BRUMMEN – De politie heeft de diefstal van airbags uit twee personenauto’s in Brummen in onderzoek. De diefstal vond plaats in het tijdsbestek van zondag 16:00 uur tot dinsdag 20 oktober 08:00 uur.

De politie onderzoekt de diefstal van airbags uit twee personenauto’s in Brummen. Uit een auto die geparkeerd stond bij een woning aan De Zicht zijn tussen zondag 16:00 uur en dinsdag 08:00 uur twee airbags weggenomen. Ditzelfde gebeurde tussen maandag 17:15 uur en dinsdag 20 oktober 08:00 uur bij een auto die geparkeerd stond aan Het Bret. Bij beide auto’s is het gehele dashboard verwijderd om zodoende de airbags weg te kunnen nemen. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben van de diefstallen, te bellen met 0900-8844.

Aanhouding bij auto-inbraken

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagavond 20 oktober op de Houtmolenstraat in Doetinchem een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden voor medeplichtigheid bij auto-inbraak.

De politie kreeg omstreeks 22:55 uur de melding dat een getuige had gezien dat er een verdacht persoon over het hek van een bedrijventerreinterrein aan de Houtmolenstraat was geklommen en over het terrein liep. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een man aan, in een personenauto die geparkeerd stond bij de ingang van het betreffende bedrijventerrein. Na onderzoek bleek, dat er bij meerdere geparkeerde auto’s op het bedrijventerrein was ingebroken. De ruiten van deze voertuigen waren vernield. De man in de personenauto is vervolgens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de auto-inbraak. Van andere verdachte(n) ontbreekt elk spoor. De 32-jarige Utrechtenaar is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor onderzoek en nader verhoor.

Auto op z’n zijkant

DOETINCHEM – Een 23-jarige vrouw uit Doetinchem belandde dinsdag 20 oktober met haar auto op de zijkant in de berm van de  Diepengoorsestraat in Doetinchem. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 13:25 uur de melding van het ongeval. De automobiliste reed over de Diepengoorsestraat en had haar voertuig niet continu onder controle. Hierdoor kwam ze rechts van de weg in de berm en door een stuurmanoeuvre kwam de auto in de linkerberm op de zijkant tot stilstand.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de vrouw al zelfstandig uit haar voertuig gekomen. Ze is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto is afgesleept en het kentekenbewijs is ingevorderd.

Twee jongens aangehouden na vernielingen

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 21 oktober twee jongens (19- en 20-jaar) uit de gemeente Nunspeet aangehouden voor het plegen van diverse vernielingen in het centrum van Nunspeet.

De politie kreeg omstreeks 02:25 uur de eerste melding binnen dat er vernielingen werden gepleegd door een groepje jongeren. Op de Laan waren meerdere containers omver gegooid en lag er een kapotte dakpan op de straat. Op de Spoorlaan was een bouwkeet midden op straat gezet. Op de Elspeterweg waren picknicktafels op de straat geplaatst. Verder werd er onder meer een fiets uit een tuin weggenomen aan de Stationslaan.

Dankzij goede signalementen werd er samen met een beveiligingsbedrijf uitgekeken naar de jongeren. De beveiligingsmedewerkers kwamen één van de jongeren tegen op de Harderwijkerweg. Hij werd overgedragen aan de politie. Ook één van zijn vrienden kon even later op de Harderwijkerweg worden aangehouden. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Mogelijk zijn er meer vernielingen gepleegd. Mensen kunnen aangifte doen via www.politie.nl.

Hennepkwekerij en harddrugs aangetroffen

HARDERWIJK – De politie heeft dinsdag 20 oktober een 26-jarige man aangehouden. De man was in het bezit van harddrugs. Daarnaast werd een kleine hennepkwekerij in zijn woning aan de Jodenkerkstraat in Harderwijk aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 09:10 uur de melding dat de man in zijn woning een slang had gezien en op zijn hand gif had gespoten. Naast een ambulance voor de man kwam ook Wildlife Care uit Apeldoorn ter plaatse om de slang te vangen. Het bleek te gaan om een loze melding. Er werd geen slang aangetroffen.

Agenten roken in de woning een sterke wietlucht en gingen met toestemming van de bewoner op onderzoek. In de keuken en op de zolder van de woning had de man een kleine hennepkwekerij. Er werden ongeveer 20 planten aangetroffen. Daarnaast troffen agenten in de woning harddrugs aan, waaronder tientallen xtc-pillen. De soft- en harddrugs werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Computers ontvreemd uit school

HARDERWIJK – In de nacht van dinsdag op woensdag 21 oktober werd er ingebroken in een school aan de Piet Heinlaan. Er werden computers weggenomen.

De inbraak werd omstreeks 03:50 uur ontdekt. De dader(s) ging er met meerdere computers vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

Hennepkwekerij opgerold

NUNSPEET – Op dinsdag 21 oktober werd er een hennepkwekerij aangetroffen in een woning en in een schuur aan het Zwolsewegje. De planten werden in beslag genomen en vernietigd.

Dinsdagochtend troffen agenten de kwekerij met zo’n 220 planten aan in een slaapkamer van de woning. In de nabijgelegen schuur werd ook een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Hier vond de politie zo’n 125 planten. De goederen en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De Nuon zal een naheffing opmaken.

De politie is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke persoon voor de kwekerijen.