+ Alcoholmobilist belandt in berm A28

Geplaatst op 29 november 2009, om 15:35 uur

ongeval, aanrijding, ongeluk, snelweg’t HARDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 november het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Delft. De man kwam met zijn auto in de berm terecht van de A28 ter hoogte van ’t Harde en bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 06:10 uur de melding dat de man vreemd rijgedrag vertoonde. De man had beide weghelften nodig. De melder zag dat de man vervolgens van de weg raakte. Hij kwam met zijn auto op de zijkant in de berm terecht. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,3. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automobilisten onder invloed alcohol

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 november twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Een 26-jarige man uit Harderwijk werd omstreeks 00:15 uur gecontroleerd op de Vondellaan. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,6. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Om omstreeks 05:05 uur werd een 26-jarige man uit Apeldoorn op de Fahrenheitstraat staande gehouden. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,1. Daarnaast bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 november een 42-jarige man uit de gemeente Ede aangehouden. De man had een portier van een uitgaansgelegenheid mishandeld. Een 34-jarige man uit Putten belette het werk van de agenten waarop hij ook werd meegenomen naar het politiebureau.

Surveillerende agenten zagen dat er omstreeks 04:45 uur voor de uitgaansgelegenheid een opstootje plaats vond. De 42-jarige man had een portier beledigd en geslagen. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Tijdens het opnemen van de aangifte van de portier belette een 34-jarige man het werk van de agenten. De man werd meerdere malen gevorderd om te vertrekken. Hij gaf hier geen gehoor aan en werd ook aangehouden.

Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politieheli ingezet tijdens controledag ‘Groennetwerk’

VELUWE – Op zaterdag 28 november is er een grote controle gehouden vanuit de stichting ‘Groennetwerk’ in samenwerking met Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s) en de politie. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd.

Er werd onder meer bekeurd voor afvalstoffen verbranden (4x), niet handsfree bellen (4x), een loslopende hond in het bos (8x), niet dragen van een gordel (2x).

Verder werden er de volgende overtredingen geconstateerd: niet kunnen tonen visakte (1x), lopen in het rustgebied (1x), visserijwet (2X), rijden in gesloten verklaring (2x), afslaan waar het niet mag (1x), rijden zonder rijbewijs (1x), rijden zonder verzekering op een Quad (1x), rijden zonder een helm (1x) en het rijden over doorgetrokken streep (1x).

Verschillende mensen kwamen er af met een waarschuwing. Er werden onder meer waarschuwingen uitgedeeld voor het lopen en/ of rijden op verboden grond (2x), hout sprokkelen (1x), mennen buiten de route (1x) en het uittrekken van jonge boompjes in het bos (2) en één keer was een kentekenplaat smerig en niet leesbaar.

Daarnaast werd er assistentie verleend om losgebroken vee terug in de wei te zetten.

Door de slechte weersomstandigheden waren er minder mensen op straat en in het bos als op een doorsnee zaterdag.

In totaal werkten er 60 Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s) en toezichthouders van de verschillende natuurgebieden en de Randmeren op de Noordwest Veluwe mee aan de controledag. De dag werd ondersteund door enkele politiemensen. Ook werd er een helikopter van het KLPD (landelijke politiediensten) ingezet om vanuit de lucht te kunnen assisteren.

Naast de gezamenlijke controledagen van het Groennetwerk, die enkele keren per jaar worden gehouden, houden de BOA’s dagelijk toezicht in de gebieden waarvoor ze zijn aangesteld. BOA’s hebben opsporingsbevoegdheid en mogen bekeuringen uitschrijven.

Voor meer informatie is er de website www.groennetwerk.nl