+ Boetes bij controle tijdens wegwerkzaamheden

Geplaatst op 27 november 2009, om 18:06 uur

ERMELO – De politie heeft woensdagmiddag 26 november op de Harderwijkerweg in Ermelo verkeerscontroles gehouden in verband met de wegwerkzaamheden die daar gaande zijn.

Meerdere bestuurders bleken zich niet aan de toegestane maximale snelheid van 30 km/h te houden en fietsers volgen de omleidingroute niet altijd, maar fietsen tegen het verkeer in. Ook bromfietsers bleken de omleidingroute niet altijd te volgen, maar rijden over het fietspad richting Harderwijk.

In totaal werden er in korte tijd 11 bekeuringen uitgedeeld. Omdat er sprake is van wegwerkzaamheden vallen de overtredingen behoorlijk hoog uit. Bijvoorbeeld 53 km/h rijden, min een correctie van 3 km, betekent netto een overtreding van 20 km/h en dat levert een boete op van 153 euro.

Fietsers die vanuit de richting Harderwijk de omleidingroute niet volgen krijgen een boete van 60 euro. Ook bromfietsers met gele plaat komend uit de richting Ermelo, die de omleidingroute niet volgen maar het fietspad gebruiken, krijgen een boete van 60 euro.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie op deze locatie vaker toezien op naleving van de verkeersregels tijdens de werkzaamheden.

Politie zoekt getuige in onderzoek steekincident

PUTTEN – De politie onderzoekt de toedracht van een steekincident wat op zondagavond 22 november plaatsvond aan de Aaltsengoed in Putten. Een 25-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is maandag 23 november aangehouden op verdenking van het met een mes verwonden van een 51-jarige Puttenaar.

De verdachte is in verzekering gesteld en uitvoerig verhoord. De aanleiding van steekincident wordt nog onderzocht. De politie is nu in het bijzonder op zoek naar een mevrouw die zondagavond tussen 23:00 en 24:00 uur haar witte hondje heeft uitgelaten op de Aaltsengoed, of in de directe omgeving. Zij heeft de verdachte mogelijk gezien op de Aaltsengoed en kan wellicht een belangrijke getuige blijken te zijn. Als iemand zich in deze omschrijving herkent of weet om wie het zou kunnen gaan, kan men de politie bellen via 0900-8844.

Ook in algemene zijn tips met betrekking tot wat men mogelijk heeft gezien op de Aaltsengoed tussen 22:00 en 24:00 uur nog altijd welkom. Ook hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Vrouw beroofd in eigen woning

ERMELO – Een bejaarde vrouw uit Ermelo is op donderdag 26 november rond 11:00 uur in haar eigen woning aan het Oranjepark beroofd van haar portemonnee. Met een smoes was de man de woning betreden en heeft hier ongemerkt de portemonnee van de bewoonster meegenomen.

De politie blijft met regelmaat waarschuwen voor dergelijke oplichters. Met een smoes, dit keer beweerde de man van het waterleidingsbedrijf te zijn, probeert men de woning binnen te komen om zodoende ongemerkt spullen weg te nemen. De man vertelde dat hij de druk op de waterleiding kwam meten. Hij vroeg de vrouw alle kranen open te zetten en bij de kranen te blijven kijken om te zeggen of de druk goed bleef. Intussen bleek hij haar woonkamer doorzocht te hebben. De vrouw ontdekte pas later dat ze was opgelicht toen ze ontdekte dat ze haar portemonnee miste. De politie raadt aan om altijd naar een (identiteit)bewijs te vragen en onbekenden nooit alleen in een ruimte te laten. Wanneer er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd waarbij hulp vereist is, zal men met meerdere personen komen. Bij twijfel kan men altijd bellen met de politie, via 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar deze beroving.