+ Onder invloed tegen een vluchtheuvel

Geplaatst op 25 november 2009, om 17:02 uur

HARDERWIJK – De politie heeft dinsdag 24 november een 51-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man slingerde over de weg en kwam uiteindelijk op het Westeinde in Harderwijk tegen een vluchtheuvel tot stilstand.

De politie kreeg omstreeks 16:35 uur de melding dat de man over de weg slingerde en tegen meerdere vluchtheuvels was gebotst. Volgens getuigen kwam de man vanuit de richting van de Deventerweg. Hij raakte bij het begin van het Westeinde de vluchtheuvel ter hoogte van de Korhoenlaan en slingerde naar de andere weghelft. Vervolgens slingerde hij een aantal keer van zijn eigen weghelft naar de andere weghelft. Hij reed nog een straatnaambord omver en kwam uiteindelijk op een vluchtheuvel tot stilstand. Bij de komst van de agenten was duidelijk dat de man gedronken had waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 2,8. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De schade aan de vluchtheuvels en de borden worden op de man verhaald.

Man aangehouden in bezit sierdoppen

EPE – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 25 november een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op de Korte Kuipersweg in Epe.

De politie kreeg omstreeks 02:00 uur de melding dat een man zich verdacht ophield bij een bus die geparkeerd stond aan de Korte Kuipersweg. Na een post te hebben ingenomen, troffen agenten de man later in de nacht bij de bus. De man kon geen geldige verklaring geven voor zijn aanwezigheid op de parkeerplaats. Daarnaast was hij in het bezit van koperen sierdoppen die op een hek horen. Hierop werd hij aangehouden voor diefstal. De man werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie roept mensen op, die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Korte Kuipersweg, zich te melden via 0900-8844.