+ Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Geplaatst op 28 november 2009, om 16:43 uur

HEERDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november een 23-jarige man uit de gemeente Heerde op de Zwolseweg in Heerde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 00:05 uur gecontroleerd op de Zwolseweg. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,0. De man is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Snorfietser rijbewijs kwijt na aanrijding

HARDERWIJK – De politie heeft vrijdagavond 27 november het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige man uit de gemeente Epe. De man reed op zijn snorfietser over de Stadwei en kwam in aanrijding met een auto. De snorfietser bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 22:25 uur de melding. De snorfietser had geen voorrang gekregen op de Stadswei van een auto waardoor een aanrijding ontstond. Er raakte niemand gewond. Bij elke aanrijding neemt de politie een blaastest af van betrokkenen. De snorfietser bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. De man blies een promillage van 1,3. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

EPE – De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op donderdagavond 26 november plaats vond op de Martin Luther Kingweg in Epe.

De politie kreeg omstreeks 19:45 uur de melding binnen van de mishandeling. Een 17-jarige jongen had een plaatsgenoot mishandeld. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen werd na verhoor in vrijheid gesteld.

De 17-jarige plaatsgenoot liep verwondingen op aan zijn gezicht. In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800- 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Auto in vlammen op

ELSPEET – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november vond er een autobrand plaats aan de Uddelerweg in Elspeet. De auto brandde volledig uit.

De hulpdiensten kregen omstreeks 04:10 uur de melding van de brand. De eigenaar werd wakker van een autoalarm en zag zijn auto in vlammen opgaan. De naast geparkeerde auto liep schade op. De brandweer heeft de vlammen geblust en kon voorkomen dat de brand oversloeg op de naastgelegen woning.

Het team brand onderzoek van de brandweer is samen met de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Mensen die iets verdachts hebben gezien kunnen zich melden via 0900-8844.

Man aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – De politie heeft vrijdagavond 27 november een 24-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het mishandelen van een plaatsgenoot op het Stationsplein in Harderwijk.

Een surveillerende agent werd omstreeks 21:35 uur aangesproken door een 16-jarige jongen. Hij verklaarde dat een onbekende man hem op de grond had geduwd en geschopt. Dankzij een goed signalement kon de politie de man even later aanhouden. De 24-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.