Autobestuurder (16) negeert stopteken

Geplaatst op 21 november 2009, om 16:19 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden nadat hij als bestuurder van een personenauto, bij een politiecontrole een stopteken van de politie bleef negeren.

Toen hij uiteindelijk toch stopte op de Korhoenweg, rende hij weg. Na een korte sprint konden de politiemensen de jongen toch in kraag vatten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij bleek 16 jaar en uiteraard geen rijbewijs. De auto was van een bekende van hem. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt.

Politie grijpt in bij poging straatroof

APELDOORN – Surveillerende politiemensen maakten in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november net op tijd een einde aan een poging tot een beroving op de Stationsstraat in Apeldoorn.

Rond 03.50 uur zagen zij dat een onbekende man een andere man met de rug tegen een muur duwde en hem stevig vast hield. Omdat ze de situatie niet vertrouwden spraken ze het tweetal aan, waarop de man die de andere vast had, direct wilde weglopen. Snel werd duidelijk dat deze 39-jarige Apeldoorner de andere man, een 30-jarige plaatsgenoot die onder invloed van alcohol was, wilde beroven van zijn geld. De 39-jarige werd aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.

Vernieler aangehouden

APELDOORN – Een 16-jarige jongen uit Apeldoorn is vrijdagavond aangehouden nadat hij met enkele vrienden op de Frans Mierisstraat in Apeldoorn een gemeentelijke afvalbak met vuurwerk had opgeblazen.

De politie werd rond 22.40 uur door een omwonende gewaarschuwd, waarna ze vier jongens bij de afvalbak werden aangetroffen. Bij het zien van de politie stoven ze verschillende kanten uit. Eén van hen kon worden opgepakt. Hij werd overgebracht naar het bureau. Er volgt een proces-verbaal voor vernieling. De schade zal worden verhaald.

Opgepakt na plassen over terrastafel

APELDOORN – Een 24-jariege man uit Leuvenheim is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november door de politie aangehouden nadat rond 03.50 uur hij op een terras aan de Nieuwstraat over een terrastafel stond te plassen.

De man kon zich ook niet identificeren, zodat hij met twee bekeuringen op zak het bureau weer kon verlaten.

Flinke schade bij uitslaande zonderbrand

APELDOORN – Bij een uitslaande zolderbrand in een woning aan de Jaromirgaarde in Apeldoorn is vrijdagmorgen 20 november flinke schade ontstaan. Niemand raakte gewond.

De brandweer had de brand snel onder controle. Er werd nog een hoogwerker ingezet. De brand is vermoedelijk  ontstaan door een wasdroger. Een bedrag van de schade is niet bekend.