+ Auto gestolen na inbraak in woning

Geplaatst op 19 november 2009, om 15:51 uur

APELDOORN – Aan de Vijfspronglaan in Apeldoorn is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een woning. Er zijn ondermeer televisies en een spelcomputer weggenomen en ook de auto van de bewoners is gestolen.

De inbraak werd donderdagochtend om 06:15 uur ontdekt. Men bleek te zijn binnengekomen via een openstaand raampje. Vanuit de woning zijn de sleutels van de ontvreemde auto meegenomen, die aan de overkant van de weg stond geparkeerd. De gestolen auto is een rode Toyota Avensis met kenteken 65-XD-PX. De auto staat inmiddels gesignaleerd als gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar eventuele getuigen. Als mensen iets gezien hebben kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Dronken man zorgt voor overlast

APELDOORN – De politie heeft woensdag 18 november een 33-jarige man uit de gemeente Apeldoorn  tot twee keer toe aangehouden voor openbaar dronkenschap. Ook bleek de man eerder deze week al meermaals door de politie te zijn beboet of aangehouden voor soortgelijke incidenten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man, maar zal ook met de hulpverlenende instanties bespreken hoe hij geholpen kan worden.

De eerste melding kwam rond 12:00 uur bij de politie binnen. De man liep in zeer beschonken toestand op de Jachtlaan door diverse tuinen te zwalken. Een buurtbewoner waarschuwde de politie dat de man op straat lag en niet meer overeind kon komen. De man bleek een tas bij zich te hebben met diverse flessen sterke drank. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en rond 19:00 uur heengezonden.

Rond 22:15 uur kreeg de politie wederom een melding over de man, omdat hij gevallen zou zijn bij het kruispunt van de Kalverstraat met de Prins-Willem Alexanderlaan. Ter plekke werd de man liggend op straat aangetroffen en bleek hij opnieuw zonder hulp niet meer op zijn benen te kunnen staan. De man is opnieuw aangehouden en ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten. Hij is donderdagochtend om 09:00 uur heengezonden.

Gewonde bij aanrijding op A50

APELDOORN – Woensdagochtend 18 november kwam een personenauto op de snelweg A50 in aanrijding met een vrachtwagen. De 47-jarige automobilist uit Olst is met nekklachten ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen om 08:15 uur de melding van het ongeval. Op de A50 richting Arnhem wilde een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Noardburgum van rijbaan wisselen maar zag daarbij de op de rijbaan rechts van hem rijdende automobilist over het hoofd. De automobilist gaf nog gas in een poging langs de vrachtwagen te komen, maar werd toch aan de achterzijde aangetikt door de vrachtwagen. De auto raakte hierdoor in een spin en kwam ook in botsing met een op de rijbaan links van de vrachtwagen rijdende auto. De auto van de 47-jarige man kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. De andere automobilist die betrokken raakte bij de aanrijding wist zijn auto een stukje verderop veilig aan de kant te zetten. Deze bestuurder, en ook de vrachtwagenchauffeur, bleven ongedeerd.

Politie zoekt getuigen van valpartij fietsster

APELDOORN – De politie is op zoek naar getuigen van een incident waarbij een 79-jarige vrouw uit Apeldoorn van haar fiets gevallen is nadat ze moest uitwijken voor een tegemoetkomende fietser.

Het voorval vond plaats op maandag 16 november rond 15:15 uur op de Elegastgaarde. De vrouw was op weg naar huis toen twee jongens haar tegemoet kwamen fietsen. Een andere fietser haalde dit duo in en bleef links rijden waardoor de vrouw moest uitwijken en in de bladeren terecht kwam. Hierdoor kwam zij ten val. Zij hield een pijnlijke arm over aan de valpartij en voelde zich na de val onwel. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis, naar hoefde na controle niet te blijven. De vrouw is na haar val opgevangen door passanten maar de veroorzaker van de valpartij is doorgereden. De politie is op zoek naar meer getuigen van het incident. Zo kwamen er kort na de valpartij twee mannen langsfietsen, die vermoedelijk ook de veroorzaker van de valpartij zijn tegengekomen. De politie vraagt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Sieraden gevonden

APELDOORN – Woensdagavond 18 november zijn er op de Gein in Apeldoorn rond 22:30 uur sieraden op straat aangetroffen door een buurtbewoner. Het is nog onduidelijk hoe de sieraden op straat terecht gekomen zijn. De politie is op zoek naar de eigenaar.

De buurtbewoner was rond 22:30 uur even buiten zijn woning toen hij iets hoorde breken of rinkelen. Bij nadere inspectie trof hij een kapot plastic doosje op straat aan met daaromheen diverse armbanden en meerdere ringen. Twee ringen hebben een inscriptie. In een gouden ring staat de inscriptie 3-9-71 en in een zilveren ring, met steentje, de inscriptie 92-92. Er zijn niet direct aanwijzingen dat sprake is van een diefstal. Mogelijk is iemand de sieraden verloren. Als iemand de sieraden herkent kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Man aangehouden met harddrugs

APELDOORN – De politie heeft woensdag 18 november een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Stationsstraat aangehouden met vijf bolletjes harddrugs (vermoedelijk heroïne) in zijn bezit.

De politie zag rond 14:40 uur dat enkele mannen zich verdacht gedroegen en stelde een controle in. De 37-jarige man bleek harddrugs in zijn bezit te hebben en is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, moest binnenkort al voor de rechter verschijnen en dan zal ook deze overtreding worden meegenomen.

Man aangehouden na vernielen autoruit

APELDOORN – De politie heeft donderdagochtend rond 05:30 uur een 36-jarige man uit Apeldoorn op de Korte Molenstraat aangehouden nadat hij was betrapt op het vernielen van een autoruit.

De man was kort daarvoor uit een opvanghuis aan de Stationsstraat gezet wegens zijn vervelende gedrag en getuigen zagen de man kort daarna bij een auto rommelen. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden wegens vernieling en/of poging inbraak. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.