+ Automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Geplaatst op 16 november 2009, om 16:39 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 16 november in Apeldoorn een 25-jarige man uit die plaats aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Agenten controleerden de automobilist rond 23:25 uur op de Ooievaarlaan. Bij de controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs was. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 25-jarige kreeg proces-verbaal opgemaakt en mocht met een boete op zak lopend naar huis.

Motorrijder onderuit

BEEMTE-BROEKLAND – Op zondagochtend 15 november is in Beemte-Broekland een 63-jarige motorrijder uit Apeldoorn ten val gekomen.

De man wilde rond 07:20 uur de A50 oprijden. In de bocht van de oprit raakte hij echter, door onbekende oorzaak, de macht over het stuur kwijt. De bestuurder raakte in de berm en kwam ten val op de hoofdrijbaan. De Apeldoorner liep hoofdletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen na vernieling en bedreiging

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 16 november in Apeldoorn twee mannen uit die plaats aangehouden wegens vernieling en ernstige bedreiging.

De politie kreeg rond 00:30 uur de melding dat er een raam van een woning in Apeldoorn-Zuid was vernield. Toen agenten ter plekke kwamen, bleken twee mannen de ruit van een buurtgenoot te hebben vernield. Ook zouden de twee daarbij ernstige bedreigingen hebben geuit richting de bewoner. Daarop zijn zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de aanhouding werd een mes in beslag genomen. Eén van hen was eerder dat weekend, op zaterdag 14 november, al aangehouden voor bedreiging. De politie heeft de zaak in onderzoek.