+ Bejaarde vrouw beroofd in eigen woning - GelreNieuws.nl

+ Bejaarde vrouw beroofd in eigen woning

Geplaatst op 20 november 2009, om 11:18 uur

APELDOORN – Een 89-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdag 19 november in haar eigen woning beroofd van sieraden.

Met een smoes praatte een onbekende vrouw zich naar binnen en terwijl deze de bewoonster aan de praat hield, heeft kennelijk een tweede onbekende verdachte kans gezien de woning te doorzoeken en de sieraden meegenomen.

Omstreeks 14:00 uur meldde een dame zich bij de woning van de vrouw en liep met een smoes mee naar binnen. Daar hield zij de bewoonster aan de praat, terwijl, zo bleek later, een vermoedelijk een tweede persoon de slaapkamer van de vrouw heeft doorzocht en diverse sieraden wegnam.. De bewoonster constateerde dit nadat de dame weer weg was. De politie heeft de insluiping in onderzoek.

De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en verzoekt om direct te bellen met 0900-8844 wanneer zich een soortgelijke situatie zich ergens voordoet.

Dronken man pleegt vernielingen

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 19 november een 49-jarige Apeldoorner aangehouden voor openbare dronkenschap en het plegen van vernielingen. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben aangebracht aan een woning in de Adelaarslaan in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding dat een man voor ophef zorgde bij een woning op bovengenoemde locatie. Om onduidelijke redenen zou hij met een fiets en vuilnisbakken tegen de ramen van de woning aan het gooien zijn. Ter plaatse troffen agenten de 49-jarige Apeldoorner die in een kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. Hij verklaarde tegen de agenten met de fiets en vuilnisbakken te hebben gegooid. Hierdoor bleek lichte schade te zijn ontstaan aan de betreffende woning. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw al fietsend van tas beroofd

APELDOORN – Een 72-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagochtend 19 november op haar fiets van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Mheenlaan ter hoogte van het Mheenpark.

De vrouw fietste op het fietspad naast het Mheenpark in de richting van de Kruizemunstraat. Ter hoogte van het bruggetje werd zij ingehaald door een jongeman op een fiets die in het voorbijgaan een rode damestas uit haar fietstas pakte. De vrouw is hard gillend achter de dader aangefietst, intussen schreeuwend dat hij de tas moest teruggeven. Ter hoogte van de Venkelstraat raakte de vrouw de dader uit het oog. Het signalement van de man luidt: een vermoedelijk blanke jongeman in de leeftijd 17 à 20 jaar met normaal postuur. Hij droeg een donkere jas en had een donkere gebreide muts op. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben van de beroving, te bellen met 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com