+ Duo aangehouden na straatroof

Geplaatst op 24 november 2009, om 13:55 uur

APELDOORN – De politie in Arnhem heeft in de vroege ochtenduren van dinsdag 24 november een 19-jarige Arnhemmer en een 22-jarige man uit Druten opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid bij een straatroof in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen rond kwart voor vijf op een parkeerplaats in de wijk Klarendal een auto staan met de beide mannen erin. Bij controle stuitten ze op onder meer papieren en bankpassen, waarvan later bleek dat die bij een gewapende straatroof in Apeldoorn bleken te zijn buitgemaakt. Beide aangehouden verdachten zijn inmiddels overgedragen aan de politie Noord- en Oost Gelderland voor verder onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De straatroof was bij de politie Apeldoorn gemeld. Een echtpaar dat op weg was naar huis werd op de Laan van Erica in Apeldoorn tot stoppen gedwongen. Men werd gedwongen om de handtas van de vrouw af te geven en hierin zat ondermeer geld.

Diefstal van bouwmaterialen

APELDOORN – Tussen vrijdag 20 en maandag 23 november zijn er vanaf twee bouwterreinen in Apeldoorn bouwmaterialen gestolen.

Vanaf een terrein aan de Baron Sloetkade werd een lange verlichtingskabel ontvreemd. Men vernielde ook een ruit van een graafmachine op de bouwplaats. Het is nog niet duidelijk hoe men het terrein is opgekomen.

Vanaf een bouwplaats aan de Parelvisserstraat werd een aanzienlijke hoeveelheid bouwstempels gestolen. Men forceerde het hekwerk om het terrein op te komen.

De politie heeft de diefstallen in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben te bellen met 0900-8844.

Inbraak in woning

APELDOORN – Op maandagavond 23 november is er ingebroken in een woning aan de Bloemheuvellaan in Apeldoorn. Er werd onder andere geld gestolen.

De inbraak vond plaats tussen 18:30 en 23:00 uur. Men forceerde een raam om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben te bellen met 0900-8844.

Inbreker betrapt

APELDOORN – In de nacht van maandagvond op dinsdag 24 november probeerde een jongeman in te breken bij een winkel aan de Schubertlaan in Apeldoorn. Toen hij werd betrapt ging hij ervandoor.

Een oplettende getuige hoorde rond 01:30 uur lawaai. Toen hij ging kijken, zag hij een jongen met enkele goederen bij een geforceerd winkelraam staan. De getuige wist te verhinderen dat de inbreker er per fiets vandoor ging, maar kon niet voorkomen dat de jongeman te voet wist te ontkomen. Tijdens het vluchten verloor de dief de gestolen goederen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto gestolen na inbraak bij bedrijf

APELDOORN – Tussen zondag en maandag 23 november is vanaf een bedrijfsterrein in Apeldoorn een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Seat Arosa met het kenteken 08-GF-SR.

De diefstal vond plaats tussen zondag 15:00 en maandag 07:00 uur. Met het nodige breekwerk wist men bij de brievenbus te komen. Men nam hieruit de autosleutel weg en ging op zoek naar de auto. De auto werd ontvreemd en staat nu landelijk geregistreerd als gestolen.

De politie adviseert autobedrijven dringend om klanten geen sleutels in de brievenbus te laten deponeren.

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

APELDOORN – Op maandagochtend 23 november heeft er in Apeldoorn een aanrijding plaatsgevonden tussen een 47-jarige scooterrijder en een 24-jarige automobilist. De scooterrijder raakte gewond.

Beide Apeldoorners reden rond 07:45 uur over de Laan van Maten. De autobestuurder wilde rechtsaf de Houtsnijdershorst inslaan. Daarbij zag hij de scooterbestuurder, die op dat moment rechts naast hem reed, over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg, waarbij de scooterrijder ten val kwam. De 47-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek onder andere zijn sleutelbeen te hebben gebroken.