+ Hele dure avond voor bromfietser in overtreding - GelreNieuws        

+ Hele dure avond voor bromfietser in overtreding

Geplaatst op 14 november 2009, om 14:02 uur

boeteDOETINCHEM – Op vrijdagavond 13 november heeft de politie in Doetinchem een 16-jarige bromfietser uit die stad aangehouden en voor € 630,- aan bekeuringen gegeven.

Omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten de bromfietser rijden in de buurt van Doctor Huber Noodtstraat in Doetinchem. De 16-jarige jongen negeerde een stopteken en wist te ontkomen. Iets later die avond werd de bromfietser door agenten gezien op de Doctor Huber Noodstraat waar hij staande werd gehouden. Hij reed zonder rijbewijs (boete € 150), had geen ID bij zich (boete € 60), negeerde een stopteken (boete € 100), reed in een voetgangersgebied (boete € 60) en reed onverzekerd rond (boete € 260).

Te veel alcohol

DIDAM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 november een 42-jarige automobilist uit Didam in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd staande gehouden op de Haaghweg in Didam. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen van aanrijding gezocht

DOETINCHEM – Op vrijdagavond 13 november is een 53-jarige man uit Doetinchem aan de Eggedreef in Doetinchem ten val geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een fietser.

Rond 18.35 uur was de 53-jarige voetganger, nadat hij in botsing was gekomen met een fietser, gevallen. Een getuige zag de man op straat liggen en heeft 112 gebeld. Op dat moment stond er ook een andere man bij de gewonde man, deze vertrok nadat de getuige de gewonde man naderde. De voetganger is met verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit ongeluk of meer weten over de man die bij de gewonde man was. Het gaat vermoedelijk om een blanke man tussen de 25 en 30 jaar met kort donkerblond haar. Men kan de politie bellen via 0900-8844.

Fietser gewond na ongeluk

DOETINCHEM – Op vrijdagochtend 13 november kwam omstreeks 08.30 uur een melding binnen bij de politie over een ongeluk op de kruising Hofstraat met de Dominee van Dijkweg in Doetinchem. Bij het ongeluk is een 15-jarige fietser uit Hengelo (Gelderland) gewond geraakt.

De fietser reed over de Dominee van Dijkweg in de richting van de Hofstraat. Daar aangekomen kreeg hij van een vrachtwagenchauffeur, die op de linkerrijbaan voorgesorteerd stond, een teken dat hij kon oversteken. Op dat moment kwam er een auto aangereden op de rechterrijbaan. De auto en de fietser zagen elkaar te laat en er ontstond een botsing. De jongen raakte hierbij lichtgewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.