+ Jongeman vernielt autospiegels - GelreNieuws.nl

+ Jongeman vernielt autospiegels

Geplaatst op 8 november 2009, om 17:19 uur

ZUTPHEN – Twee tieners zijn zaterdagavond 7 november in het centrum van Zutphen aangehouden voor het vernielen van autospiegels. Eén van hen, een 19-jarige Zutphenaar, bleek het feit gepleegd te hebben en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat twee jongelui op een bromfiets op de Warnsveldseweg een autospiegel hadden vernield. De getuige had een goed signalement voor de politie en het duo werd in het centrum aangetroffen. Tijdens verhoor bleek de bestuurder verantwoordelijk te zijn voor nog een vernieling. Deze vond op de Laarstraat plaats. Tegen de Zutphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na mishandeling

ZUTPHEN – Een 16-jarige jongen uit Zutphen is zondagochtend 8 november aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Surveillerende agenten stuitten omstreeks 05.10 uur op een opstootje in de binnenstad. De ruzie werd gesust en de partijen gingen uiteen. Korte tijd later bleek dat één van de jongeren in een horecagelegenheid een leeftijdgenoot had mishandeld. De verdachte werd op de Spittaalstraat aangetroffen en aangehouden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en de politie stelt een onderzoek in.

Inbraak bij tankshop

EERBEEK – De politie onderzoekt een inbraak bij een tankshop aan de Schoonmansmolenweg in Eerbeek. Het feit vond zondag 8 november omstreeks 02.00 uur plaats.

De politie kreeg de melding van de inbraak en bij aankomst bleek de voordeur geforceerd te zijn. Duidelijk was dat de dieven het op sigaretten hadden voorzien want enkele pakjes werden als stille getuigen buiten de tankshop aangetroffen. Een onderzoek naar de inbrekers had geen direct resultaat.

Wanbetaler opnieuw beboet

ZUTPHEN – Een 24-jarige Zutphenaar heeft op het politiebureau een openstaande betaald en krijgt binnenkort weer een schikkingsvoorstel thuisgestuurd. Hij werd zaterdagavond 7 november bekeurd omdat hij zonder helm en verlichting op een bromfiets reed.

Een motoragent zag de man omstreeks 22.00 uur op z’n brommer in het centrum rijden. Geen licht en geen helm en tijdens het uitschrijven van een bekeuring bleek dat de man nog een boete van 168 euro moest betalen. Deze betaalde hij op het politiebureau en hij kan vast gaan sparen. Binnenkort krijgt hij weer een boete thuisgestuurd.

Inbrekers actief

EEFDE/GORSSEL – Zaterdagavond 7 november is er bij een woning in Eefde en één in Gorssel ingebroken. De bewoners missen in beide gevallen sieraden. De politie onderzoekt al meerdere woninginbraken in beide plaatsen.

De laatste tijd zijn er in Eefde en Grossel meerdere woninginbraken gepleegd. De inbraken vinden meestal plaats wanneer het donker is en ook nu was dit het geval. Aan de Ratelweerdsweg in Gorssel werd ingebroken en bij een woning aan de Zutphenseweg in Eefde. In beide gevallen kwam men via het balkon bij een raam dat werd geforceerd. De buit bedroeg bij beide woningen sieraden en de politie onderzoekt de inbraken.

Glaasje(s) te veel op

LAREN (Gld.) – De politie heeft zondag 8 november een 42-jarige man uit Lochem bekeurd. Hij werd met drank op in een auto op de Verwodseweg in Laren (Gld) aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 02.15 uur met een fiets in de kofferbak rijden en besloten hem te controleren. Bij aanspreken was duidelijk dat de bestuurder had gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 1.2 promille. Met een boete en een rijverbod mocht hij later lopend naar huis. Met de fiets was niets mis.