+ Scooterrijder verliest voortanden bij ongeval

Geplaatst op 7 november 2009, om 13:16 uur

TWELLO – Eerste hulp was het belangrijkste voor een 16-jarige jongen uit Deventer. Hij raakte vrijdagavond 6 november met zijn scooter betrokken bij een aanrijding in Twello. Aangezien er twee voortanden afbraken, zal hij pas later door de politie over de aanrijding worden gehoord.

De aanrijding werd omstreeks 18.40 uur gemeld. Op de Rijksstraatweg kreeg een scooterbestuurder een aanrijding met de auto van een 58-jarige plaatsgenoot. Gezien het letsel is voor eerste hulp gekozen en neemt de politie later een verklaring van de jongen op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Graffitispuiter aangehouden

ZUTPHEN – Een 17-jarige jongen uit Deventer is vrijdagavond 6 november door een conducteur op het station in Zutphen aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij had graffiti in een treinstel gespoten.

De conducteur ontdekte omstreeks 21.20 uur dat er tags in een coupé waren gespoten en de jongeman trachtte de benen te nemen. Hij kon hem aanhouden en droeg hem aan de Zutphense politie over. Deze heeft hem ingesloten in afwachting van de komst van de spoorwegpolitie. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkelverbod voor winkeldief

ZUTPHEN – Personeel van een supermarkt aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen heeft vrijdag 6 november een 62-jarige Zutphense aan de politie overgedragen. Zij bleek diverse artikelen niet te hebben afgerekend.

De vrouw rekende wel wat artikelen bij de kassa af, maar had nog voor enkele tientallen euro’s aan boodschappen in haar tas gedaan die zij niet ter afrekening aanbood. Zij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij is bekeurd en krijgt een winkelverbod.

Onverzekerde auto in beslag genomen

LOCHEM – De auto van een 41-jarige man uit Barchem is vrijdag 6 november uit het verkeer genomen omdat hij niet verzekerd bleek. Agenten hadden de man laten stoppen omdat hij geen gordel droeg.

Surveillerende agenten lieten de man op de Larenseweg stoppen omdat hij geen gordel droeg. Bij controle van de auto bleek dat deze niet als verzekerd te boek stond. De auto is uit het verkeer genomen. De bestuurder zal moeten aantonen dat hij wel verzekerd is. Voor de overtreding van de gordel kreeg de man een boete.

Jongeren brengen vuurwerkbom tot ontploffing bij hertenkampje

LOCHEM – Buurtbewoners hebben vrijdagavond 6 november de politie geholpen bij haar speurtocht naar enkele jongeren die bij het hertenkampje aan de Haitsma Mulierlaan in Lochem een vuurwerkbom tot ontploffing brachten. De jongeren werden niet meer aangetroffen.

De politie kreeg de melding over het incident rond 19.40. Met een vuurwerkbom was kennelijk getracht een bankje in brand te steken. Een buurtbewoner had dit reeds geblust en een ander was achter de jongeren aangegaan. Helaas leverde deze inzet en die van de politie geen resultaat op. De politie zal de locatie in de gaten houden, zeker gezien de overlast voor de aanwezige dieren.