+ Op gestolen skeelers de winkel uit

Geplaatst op 25 november 2009, om 17:05 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagochtend 24 november een 36-jarige man uit Heerlen aangehouden voor winkeldiefstal. De man ging er op een paar gestolen skeelers vandoor uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 10:15 uur de melding dat de man een paar skeelers had weggenomen en op deze skeelers de winkel uit was gereden. Ook had hij een jas meegenomen. Surveillerende agenten kwamen de man op de skeelers even later tegen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook zagen zij dat er een prijskaartje uit zijn jas kwam. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na opendraaien gaskraan

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 24 november een 49-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man had de gaskraan van zijn woning opengedraaid en zorgde daardoor voor gevaarlijke situatie.

De politie kreeg omstreeks 21:45 uur de melding dat de man zijn gaskraan had opengedraaid. Hij dreigde om de boel op te blazen. De man werd buiten zijn woning aangetroffen en aangehouden voor het veroorzaken van gevaar voor zijn omgeving. De buren van de man werden uit hun woning gehaald totdat het gevaar geweken was. De man werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Er zal een zorgtraject volgen.

Hennepkwekerij in woning

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 24 november een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn. Een 48-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden.

Na een melding van stankoverlast bestond het vermoeden dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De politie deed onderzoek en ontdekte in de woonkamer en de slaapkamer een in werking zijnde hennepkwekerij. Er werden ongeveer 300 planten aangetroffen. Deze zijn samen met het kweekmateriaal in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 48-jarige bewoner van de woning werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.

LCD-schermen weg

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 25 november werden er LCD-schermen weggenomen vanuit een geparkeerde vrachtwagen op parkeerplaats De Brink aan de A50.

De politie kreeg omstreeks 03:05 uur de melding dat er uit een vrachtwagen LCD-schermen waren weggenomen. Het zeil van de vrachtwagen was opengesneden waarop de daders er met zo’n 60 schermen vandoor gingen. De politie is een onderzoek gestart.