Opnieuw ongeval Weg naar Voorst Zutphen

Geplaatst op 28 november 2009, om 21:24 uur

Foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
Bij een verkeersongeval op de Weg naar Voorst in Zutphen zijn zaterdag aan het eind van de middag meerdere mensen gewond geraakt. Twee en een halve week geleden vond op vrijwel de zelfde plek ook al een ongeval plaats.

Hulpdiensten kregen even voor 17 uur melding van een aanrijding net binnen de bebouwde kom van Zutphen. Een rode Kever reed richting het centrum. De 33-jarige Zutphense bestuurder raakte in de slip bij de plek waar een kronkel in de weg is aangebracht om het verkeer te dwingen langzamer te rijden. De rode Kever kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een tegemoetkomende 55-jarige automobilist uit Twello. Een 30-jarige zwangere vrouw uit Zutphen, die als passagier in de rode Kever zat, raakte bekneld. De brandweer moest het dak van de auto knippen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze werd, samen met de 33-jarige bestuurder van de Kever die een hoofdwond opliep, per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht. De 55-jarige bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Zijn 54-jarige vrouw die als passagier in de auto zat werd met armletsel naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht.

Vanwege het onderzoek van de dienst verkeersongevallenanalyse van de politie was de weg nog geruime tijd afgesloten. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid.

Op woensdag 11 november vond er op de zelfde plek ook al een ongeval plaats. Toen raakte een bestuurder van een bestelauto van de weg en botste tegen een boom. Hij raakte ernstig gewond. Volgens aanwonende gebeuren er regelmatig ongevallen. Dat blijkt wel, want op woensdag 7 oktober en zondag 22 februari hebben we ook al verslag gedaan van ongevallen op deze site.

Video: