+ Politie zoekt behulpzame fietser

Geplaatst op 28 november 2009, om 16:48 uur

APELDOORN – Een 72-jarige vrouw uit Apeldoorn werd op donderdagavond 26 november van haar tas beroofd op de 2e Wormneseweg. Een oplettende fietser schoot haar ter hulp en ging achter de verdachte aan. Hij kon de tas van de vrouw uiteindelijk weer terugbrengen. De politie komt graag in contact met deze fietser.

De vrouw werd omstreeks 20:30 uur beroofd. Een onbekende trok aan haar tas waardoor zij een stukje werd meegesleurd. De vrouw kwam uiteindelijke ter val en viel tegen een paaltje aan. Zij raakte hierdoor gewond. Haar man ging achter de verdachte aan, maar kon hem niet bijhouden. Een behulpzame fietser zette ook de achtervolging in. Hij kon de verdachte achterhalen en bracht de tas van de vrouw weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie komt graag in contact met de behulpzame man om hem te bedanken en wil hem graag horen in het belang van het onderzoek. Hij kan zich melden via 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november twee 19-jarige mannen uit Apeldoorn aangehouden. De twee hadden op de Kapelstraat een 22-jarige plaatsgenoot mishandeld.

Surveillerende agenten werden omstreeks 03:05 uur door beveiligingsmedewerkers gewezen op het opstootje. Een Apeldoorner kwam op fiets over de Kapelstraat en fietste bijna de twee mannen omver. Hierop ontstond een woordenwisseling en werden er klappen uitgedeeld.

De twee mannen werden door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor.

Man aangehouden na vechtpartij

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november een 22-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij in de binnenstad van Apeldoorn.

Surveillerende agenten werden omstreeks 03:25 uur geïnformeerd door portiers over een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid. De 22-jarige man bleek iemand in zijn gezicht te hebben geslagen. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat er proces-verbaal tegen hem was opgemaakt werd hij in vrijheid gesteld.

Snorfietser aangehouden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de snorfietser op de Stationsstraat opzettelijk in reed op een plaatsgenoot. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen dat de man omstreeks 01:45 uur een opstootje had met een plaatsgenoot. Hij reed hierbij opzettelijk met zijn bromfiets tegen de vrouw aan. Zij kwam hierdoor ter val. Na een korte achtervolging konden agenten de man staande houden. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 2,1. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft vrijdagmiddag 27 november drie vrouwen (20-jaar uit Apeldoorn en 19- en 22-jaar uit Den Haag) aangehouden voor het wegnemen van goederen zonder deze te betalen uit een winkel aan de Hoofdstraat.

De vrouwen werden omstreeks 15:10 uur betrapt door een beveiligingsmedewerker. Zij hadden meerdere goederen weggenomen en konden worden overgedragen aan de politie. De drie vrouwen werden meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hun werd opgemaakt.