+ Insluipers maken buit

Geplaatst op 27 november 2009, om 18:01 uur

LOENEN – Op maandag 23 november vond er een insluiping plaats in een woning aan de Wolff Gabrielsweg in Loenen. De dader(s) ging(en) er met ondermeer fotoapparatuur en sieraden vandoor.

De bewoner was op het moment van de insluiping, rond 11:00 uur, op zolder aanwezig en had de achterdeur niet afgesloten. Men is vermoedelijk rond dit tijdstip binnen gekomen. Met bovengenoemde goederen is men er vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien van de insluiping om te bellen met 0900-8844.

De politie adviseert altijd alle deuren en ramen af te sluiten, zeker op de begane grond, als men langere tijd in een andere ruimte of buiten verblijft. Ook is het advies om waardevolle spullen goed op te bergen en niet in het zicht te laten liggen. Bij verdachte situaties, zoals onbekende personen die door ramen turen of aan deuren morrelen, kan men altijd de politie bellen via 0900-8844. Indien mogelijk zal de politie direct komen controleren of iemand wel goede bedoelingen heeft.

Grote verkeerscontrole

APELDOORN – Op donderdagmiddag en –avond 26 november heeft de Apeldoornse politie een grote verkeerscontrole gehouden. Samen met diverse partnerorganisaties werden er in totaal 143 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

De controle werd gehouden op de parkeerplaats van de Apenheul aan de Burg. Roosmale Nepveulaan in Apeldoorn. Tussen 15:00 en 23:00 uur werden diverse weggebruikers gecontroleerd. De controle is gezamenlijk uitgevoerd met het KLPD, ANWB, Douane, Belastingdienst, Brandweer en Koninklijke Marechaussee.

De politie heeft onder andere bekeuringen uitgeschreven voor defecte fietsverlichting, negeren van het rode verkeerslicht, defecte autoverlichting, mistlampen voeren, snelheid, gladde banden en een verlopen APK.

Autoverlichting
De wegenwacht van de ANWB heeft bij 34 auto’s de defecte verlichting vervangen of gerepareerd zodat de bestuurders hun weg weer veilig konden vervolgen.

Fietsverlichting
De politie heeft fietsers die bekeurd zijn voor het fietsen zonder (goede) verlichting in het kader van het project ‘Gelderland verlicht’ voorzien van gratis ledlampjes. Tijdens deze donkere dagen is goede fietsverlichting erg belangrijk voor de verkeersveiligheid. De lampjes werden aangeboden door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) waardoor de fietsers weer veilig naar huis konden.