Politiezorg NO-Gelderland bedreigd - GelreNieuws.nl

Politiezorg NO-Gelderland bedreigd

Geplaatst op 5 november 2009, om 22:23 uur

politieAPELDOORN –  Het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland moet door bezuinigingen de komende jaren 176 agenten afstoten.

Noord- en Oost-Gelderland is een van de zogeheten ‘krimpkorpsen’ die moeten bezuinigen. Het korps krimpt van 1711 voltijdbanen naar 1535. Vooralsnog is er geen sprake van gedwongen ontslagen, meldde een woordvoerder. Enkele van de 176 agenten worden ondergebracht bij het korps Gelderland-Midden. Ook zijn er al agenten die een andere werkgever gevonden hebben.

Verder worden politieteams samengevoegd en zullen wijkagenten die knelpunten signaleren, vaker een beroep doen op andere instanties. „Zo werken we samen met gemeenten bij de aanpak van hangjongeren. We gaan nu vaker een beroep doen op bijvoorbeeld de jongerenwerkers van een gemeente.” Ook instellingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg moeten meer een steentje gaan bijdragen bij bijvoorbeeld huiselijke problemen waar de politie mee wordt geconfronteerd, aldus de politiewoordvoerder.

De burgemeesters in de regio hebben in het regionaal korpsberaad laten weten bezorgd te zijn over de bezuinigingen, maar menen vooralsnog dat de politiezorg in de regio gewaarborgd blijft. Landelijk moet op termijn jaarlijks 190 miljoen euro bij de korpsen bezuinigd worden, waarbij het politieapparaat wel op sterkte blijft.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com