Jongen (16) slaat politieagent

Geplaatst op 24 oktober 2009, om 14:13 uur

HandboeienEEFDE – De politie in Eefde heeft vrijdagavond 23 oktober een 16-jarige jongen uit Eefde aangehouden voor mishandeling.

De jongen maakte onderdeel uit van een groep jongeren die vrijdagavond rond 23.45 uur bij een horecagelegenheid aan de Kapperallee naar binnen wilden. De eigenaar wilde de groep  niet binnen laten, omdat ze onder invloed van alcohol waren. De groep weigerde echter te vertrekken. De politie vorderde de jongeren weg te gaan. Hierbij werd de 16-jarige jongen licht geduwd. Hierop sloeg de 16-jarige jongen een politieagent in het gezicht. Hij werd aangehouden voor mishandeling. Hij wordt overgedragen aan een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Hengelo (Gld) aangehouden voor mishandeling.

De politie zag rond 01.15 uur dat de jongeman uit een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat werd gezet. De jongeman was hier boos over en pakte een paaltje dat voor de deur stond en sloeg hiermee richting de 39-jarige portier uit Groenlo. Deze kon de slag met zijn arm afweren. De politie heeft de jongeman aangehouden voor mishandeling en hem meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

WINTERSWIJK – Het rijbewijs van een 23-jarige beginnend bestuurder uit Vlaardingen is in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober ingenomen toen hij werd betrapt op rijden onder invloed.

De beginnend bestuurder vroeg rond 03.45 uur op de Zonnebrink politieagenten de weg. De politieagenten verdachten de man van rijden onder invloed en de blaastest gaf aan dat de man inderdaad teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse een alcoholpromillage van 1.0 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

STEENDEREN – De politie heeft vrijdagochtend 24 oktober een 76-jarige vrouw uit Steenderen aangehouden voor winkeldiefstal.

Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Steenderen betrapte de vrouw rond 11.45 uur op de diefstal, toen ze zonder haar boodschappen te betalen de winkel verliet. De vrouw werd hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg een boete.

Dokterstas gestolen

BRAAMT – Bij een inbraak in een auto bij recreatieplas Stroombroek is vrijdagmiddag 23 oktober tussen 14.45 en 15.45 uur een dokterstas gestolen. In de tas zitten ondermeer medicijnen en naalden. De politie heeft vrijdagmiddag een SMS-alert verstuurd waarin ze mensen waarschuwt voor de inhoud van de dokterstas. De politie vraagt mensen die de tas (of de inhoud daarvan) aantreffen contact op te nemen via 0900-8844.

Politie zoekt scooterrijder en passagier

EIBERGEN – De politie wil graag in contact komen met de scooterbestuurder en passagier die afgelopen woensdagavond 21 oktober vlak voor het tragische verkeersongeval op de Munsterdijk, over de van Everdingenstraat reden.

Woensdagavond raakte een 38-jarige motorrijder uit Eibergen op de Munsterdijk van de weg en kwam daarbij om het leven. De politie onderzoekt het ongeval en is daarbij op zoek naar een scooterrijder met passagier die volgens een getuige vlak voor het incident over de van Everdingenstraat reed. Beide jonge personen droegen een helm en reden mogelijk op een gele scooter met een witte V-vorm op de voorkant. Mogelijk hebben zij de motorrijder zien rijden of het ongeval zien gebeuren.

De politie verzoekt de bestuurder en passagier van die scooter of getuigen die iets kunnen vertellen over die scooter of personen contact op te nemen via 0900-8844.

Autodieven betrapt en aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober een 27-jarige Apeldoorner en een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden voor diefstal van een auto.

De politie kreeg rond 05.45 uur de melding dat er een personenauto was gestolen aan de Mercuriuslaan in Apeldoorn. De 43-jarige eigenaar van de auto hoorde geluid buiten en zag vervolgens dat onbekenden er met zijn auto vandoor gingen. Hierop belde hij de politie. Politieagenten zagen de auto over de Jachtlaan rijden en konden de verdachten na een korte achtervolging op de Europaweg aanhouden. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Bewoner naar ziekenhuis na brand in woning

APELDOORN – In een woning aan de Kalverstraat in Apeldoorn is in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober door nog onbekende oorzaak brand ontstaan.

Surveillerende politieagenten zagen rond 03.30 uur heftige rookontwikkeling uit de woning aan de Kalverstraat. De 59-jarige bewoner kwam op dat moment net naar buiten. De man was wakker geworden door de rook. Hij had veel rook ingeademd en is per ambulance naar het Lukas ziekenhuis gebracht. De brand was snel onder controle. Vanwege de rookontwikkeling zijn enkele direct omwonenden uit voorzorg uit hun huis gehaald. De politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Inbraken

KLARENBEEK – De politie onderzoekt twee inbraken die in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23  hebben plaatsgevonden in Klarenbeek (gem. Apeldoorn).

De politie kreeg vrijdagochtend 23 oktober rond 08.00 uur de melding van een inbraak bij een woning aan de Elsbosweg. Inbrekers bleken ‘s nachts de woning van de 89-jarige bewoonster te hebben doorzocht, toen ze lag te slapen. Men is via een geforceerd woonkamerraam de woning binnengekomen. Tijdens het opnemen van de aangifte bleek dat er ook bij een buurman aan de Elsbosweg was ingebroken. En bij andere buren stond een buitendeur open. Het is nog onbekend wat er is buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraken en verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober heeft de politie in Harderwijk twee Harderwijkers (28 en 21 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige plaatsgenoot.

Het incident vond rond 01.00 uur plaats op de Deventerweg. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, troffen ze de 37-jariger Harderwijker aan. De man was onder invloed van alcohol en had een hoofdwond. Hij zou even daarvoor zijn mishandeld door de twee verdachten. De verdachten kwamen op dat moment weer terug en de betrokkenen wilden weer met elkaar op de vuist. De politie scheidde de partijen. De twee verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Een eerder conflict tussen de betrokkenen zou de aanleiding zijn van de mishandeling.

Brandstichting fietsen

HARDERWIJK – De politie in Harderwijk onderzoekt twee brandstichtingen die vrijdagavond en -nacht hebben plaatsgevonden. Twee fietse

n raakten hierbij beschadigd.

De politie trof rond 22.00 uur een deels verbrande fiets aan op het Hortuspark in Harderwijk. En rond 22.36 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren een fiets op de Korte Kerstraat in brand hadden gestoken. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.