Defecte verlichting: boete of reparatie

Geplaatst op 31 oktober 2009, om 15:16 uur

foto 112Achterhoek-Nieuws.nlRUURLO – De politie heeft vrijdagavond 30 oktober in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verkeerscontrole gehouden. Er werd met name gecontroleerd op het voeren van goede verlichting. Automobilisten zonder goede verlichting kregen de mogelijkheid de verlichting direct te laten repareren.

De controle werd tussen 17:45 en 21:00 uur gehouden aan de Groenloseweg in Ruurlo. Automobilisten die hun verlichting niet in orde hadden kregen de keuze: of een bekeuring, of de verlichting direct laten repareren. De reparatie werd uitgevoerd door een garagebedrijf aan de Venterkamp in Ruurlo. Het vervangen van een kapotte achterlamp kostte 1 euro voor een nieuwe koplamp moest men 5 euro betalen. De bekeuring voor het niet voeren van verlichting kost 60 euro. 18 automobilisten kozen ervoor om de verlichting direct te laten repareren.

Goede verlichting is nu de donkere periode is aangebroken van essentieel belang voor de verkeersveiligheid. De politie controleert de komende tijd extra op het voeren van (de juiste) verlichting.