+ Rijbewijs dronken vrachtwagenchauffeur ingenomen

Geplaatst op 18 november 2009, om 17:07 uur

PUTTEN – De politie heeft dinsdagmiddag 17 november het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland. De man kwam op de Strandboulevard in Putten met zijn vrachtwagen in de berm terecht en bleek te hebben gedronken.

Getuigen zagen omstreeks 15:50 uur dat de wielen van zijn vrachtwagen in de berm waren weggezakt. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 2,2. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs Slowaak ingevorderd na rijden onder invloed

HARDERWIJK – De politie heeft dinsdagavond 17 november het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Slowakije. De man reed onder invloed van alcohol over de Stationslaan in Harderwijk.

De man werd omstreeks 22:20 uur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 2,2. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ERMELO/PUTTEN – De politie hield in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op dinsdag 17 november op verschillende locaties in Ermelo en Putten een verkeerscontrole. Er werd onder meer gelet op het dragen van de gordel, voeren van verlichting, snelheid en het rijden onder invloed van alcohol. Er werden in totaal 83 overtredingen geconstateerd.

De controle in de middag- en avonduren plaats. Er werd onder meer bekeurd voor het niet dragen van een gordel (19 keer), rijden met te hoge snelheid (29 keer) en het niet voeren van fietsverlichting (13 keer). Eén automobilist kreeg een boete omdat zijn auto niet voorzien was van een uitlaat.

De hoogst gemeten snelheid is 82 km/h op de Putterweg waar 50 km/h is toegestaan. In een 30 km zone werd 69 km/h gemeten op Dokter van Dalelaan.