+ Vrouw betrapt inbrekers

Geplaatst op 30 november 2009, om 18:34 uur

VAASSEN – De politie zoekt tips en getuigen over van een brutale woninginbraak zondagavond 29 november rond 18.40 uur aan de Marijkeweg in Vaassen.

De 73-jarige bewoonster hoorde rond 18.40 uur geluid op de bovenverdieping van haar woning. Toen ze ging kijken, stond ze oog in oog met een inbreker. De man pakte haar bij de keel waarop de vrouw begon te schreeuwen. De man liet de vrouw los, waarop zij zelf haar woning ontvluchtte om hulp te zoeken. Even later renden twee inbrekers de woning uit richting het centrum. De verdachten zijn vermoedelijk binnengekomen door om aan de achterzijde van de woning, op een afdakje een raam van de bovenverdieping te forceren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gaat om twee mannen. De ene verdachte is ongeveer 1.70 m lang en tussen 25-30 jaar oud. Een gezet postuur met een rond gezicht, licht getinte huid en donker geknipt haar. Hij heeft bruine ogen en een hoog voorhoofd en droeg een oorbelletje in zijn linkeroor. Was gekleed in een blauw jack en een donkere broek. De tweede verdachte is ongeveer 20 jaar oud en heeft een tenger postuur. De politie verzoekt getuigen en anderen die informatie hebben, contact op te nemen via 0900-8844.

Man verdacht van mishandeling

EPE – De politie heeft zaterdagochtend 28 november een 43-jarige man uit Epe aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 63-jarige inwoner uit Heerde te hebben mishandeld. Problemen in de relationele sfeer liggen ten grondslag aan de mishandeling.

De politie kreeg zaterdag rond 05.30 uur een melding van een mishandeling van een man bij een woning aan de Kuipersweg in Epe.  Agenten troffen ter plaatse de 63-jarige man aan, die duidelijk rake klappen had opgelopen. Hij bloedde in het gezicht maar wenste in eerste instantie geen verklaring af te leggen en wenste ook geen medische hulp.

Ook de verdachte was aanwezig en nadat de agenten enig inzicht in het gebeurde hadden gekregen, werd de Epenaar aangehouden.

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn en in verzekering gesteld. De verdachte is maandag 30 november na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Problemen in de relationele sfeer liggen kennelijk ten grondslag aan het gebeurde. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.