+ 32 fietsers bekeurd in Apeldoorn

Geplaatst op 14 december 2009, om 12:24 uur

fietsverlichtingAPELDOORN – De politie heeft maandagmorgen 14 december een controle gehouden op het niet voeren van (goede) fietsverlichting. Binnen korte tijd werden er 32 bekeuringen uitgeschreven. Naast de bekeuring kregen de fietsers een verlichtingssetje om hun weg veilig te vervolgen.

De controle werd tussen 06:45 en 08:30 uur gehouden op de fietsbrug bij de Matenpoort/Aalscholverweg in Apeldoorn. Fietsers die geen (goede) verlichting hadden kregen een bekeuring en een setje ledlampjes. Met deze lampjes konden de fietsers toch weer veilig op pad. De lampjes werden aangeboden door het Regionale Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). De meeste fietsers reageerden ondanks de bekeuring toch positief op de actie.

In Gelderland vallen er onder de fietsers jaarlijks zo’n 20 doden. 300 fietsers raken elk jaar zwaargewond en 700 fietsers lopen lichte verwondingen op. Fietsverlichting is belangrijk voor de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid van fietsers.

Scooterrijder gewond bij val

APELDOORN – Op zondagavond 13 december is een 37-jarige Apeldoorner in zijn woonplaats gewond geraakt, toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn scooter ten val was gekomen.

De politie kreeg om 19:20 uur de melding van omstanders dat de man in de Barnewinkel op de grond lag en niet aanspreekbaar was. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, kwam de Apeldoorner net weer bij kennis. Hij kon zich niets van het ongeval herinneren en zijn scooter lag even verderop. De 37-jarige werd per ambulance met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.