+ Jongeman bedreigt ziekenhuispersoneel in Apeldoorn

Geplaatst op 11 december 2009, om 16:36 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond een 19-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen was onder invloed van alcohol met zijn snorscooter onderuit gegaan op de Kayersdijk in Apeldoorn.

Tijdens zijn medische behandeling in het ziekenhuis werd hij dusdanig agressief en bedreigend dat de politie hem heeft overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

De hulpdiensten kregen omstreeks 21:30 uur de melding van het ongeval. Volgens meerdere getuigen reed de jongen met hoge snelheid slingerend over het fietspad aan de Kayersdijk, komende uit de richting Beekbergen. Net voor de kruising met de Rijnstraat ging de scooter onderuit. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de jongen onder invloed was van alcohol. Hij gedroeg aanvankelijk op straat en na het ambulancevervoer naar het ziekenhuis dusdanig agressief naar het medisch personeel dat de politie de jongen heeft aangehouden overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij werd vrijdagmorgen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gooit ruit in bij appartementencomplex

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 10 december een 41-jarige zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor het plegen van vernieling. Hij gooide bij een appartementencomplex aan de Stationstraat in Apeldoorn een ruit in.

De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding van het voorval. De man gooide met een steen de ruit in van de toegangshal van het betreffende appartementencomplex. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Dieven met graafmachine aan de haal

APELDOORN – Op donderdagavond 10 december vond er bij een bedrijf aan de Paramariboweg in Apeldoorn een poging tot diefstal plaats. Men trachtte daar een graafmachine, een zogeheten BOBCAT, te stelen.

De politie kreeg omstreeks 20:30 uur de melding dat een getuige een aantal personen had gezien op het terrein van het betreffende bedrijf. De onbekenden waren op de vlucht geslagen in de richting van de Kayersdijk in Apeldoorn. Agenten hebben nabij gelegen bospercelen doorzocht, maar niemand meer aangetroffen. Een hek op het bedrijfsterrein was opengebroken en een zogeheten BOBCAT (kleine graafmachine) bleek te zijn verplaatst op het terrein en had schade opgelopen. Het betrokken bedrijf heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.