+ Jongen bestolen van mobiel

Geplaatst op 8 december 2009, om 17:10 uur

politieAPELDOORN – Op maandagavond 7 december is in Apeldoorn een 16-jarige jongen uit die plaats bestolen van zijn mobiele telefoon, nadat hij van zijn fiets was getrapt door een groepje onbekende jongens.

De Apeldoorner fietste rond 17:30 uur in het Matenpark toen hij plotseling door een jongen, die deel uitmaakte van een klein groepje jongelui, van zijn fiets werd getrapt. Het slachtoffer kwam te vallen en werd bestolen van zijn mobiele telefoon. Daarop ging het groepje jongeren er per fiets vandoor. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Jongen met gestolen fiets aangehouden

APELDOORN – De politie heeft op maandagmiddag in Apeldoorn een 16-jarige jongen bij zijn woning aangehouden wegens het helen van een fiets.

De rechtmatige eigenaresse van de fiets deed afgelopen zaterdag aangifte van de diefstal van haar fiets. Uit een nader onderzoek bleek, dat de 16-jarige in het bezit van de gestolen fiets was. Daarop werd de jongen rond 11:30 uur bij zijn woning aangehouden voor heling. De fiets werd in beslag genomen. De Apeldoorner is meegenomen naar het politiebureau en werd verhoord. De politie maakt een proces-verbaal op.

Autokraker op heterdaad betrapt

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond in Apeldoorn een 52-jarige man uit Vaassen aangehouden voor het stelen van goederen uit een bestelauto.

Een oplettende kennis van de eigenaar van het busje, zag rond 22:15 uur dat er een onbekende man op de Stationsstraat in de geparkeerde auto zat. Daarop waarschuwde hij de eigenaar en werd de man vastgehouden tot de politie arriveerde. Een ruit van het busje bleek te zijn vernield en de Vaassenaar had onder andere een navigatiesysteem uit de auto op zak. De dief werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling en mishandeling

APELDOORN – De politie heeft op maandagmiddag 7 december in Apeldoorn een 27-jarige Apeldoorner aangehouden wegens het vernielen van een auto en een 48-jarige man uit Zutphen voor mishandeling.

De politie kreeg om 14:00 uur de melding dat de 27-jarige man de auto van de 48-jarige aan de Kayersdijk had vernield. Ter plekke bleek dat aan de vernieling een onderling geschil tussen beide mannen ten grondslag lag. Toen agenten de vernieler aan wilden houden wist hij te ontkomen. Daarop rende de eigenaar van de auto achter de vluchtende man aan en gaf hij hem meerdere klappen.

Agenten kwamen tussenbeide en hielden de beide mannen aan en namen hen mee naar het politiebureau. De 27-jarige Apeldoorner werd later naar het ziekenhuis gebracht wegens het letsel dat hij had opgelopen.

Beide mannen krijgen proces-verbaal opgemaakt.

Bestelbusje belandt in sloot

APELDOORN – Op maandagmiddag 7 december is in Apeldoorn een 42-jarige man uit die plaats gewond geraakt, toen hij met zijn bestelauto in een sloot langs de afrit van de A50 belandde.

De Apeldoorner reed rond 16:35 uur op de A50 richting Zwolle. Bij de afrit Apeldoorn/Teuge  hoorde hij plotseling een harde knal. Vervolgens raakte de bestuurder de controle over zijn voertuig kwijt en belandde hij in de naastgelegen sloot. De 42-jarige wist nog op eigen kracht uit het busje te komen, maar moest met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De beide linkerbanden van het voertuig bleken lek te zijn geraakt.