Tieners Apeldoorn gewond na ontvoering - GelreNieuws.nl

Tieners Apeldoorn gewond na ontvoering

Geplaatst op 6 december 2009, om 21:01 uur

pistool_geweldAPELDOORN – De politie onderzoekt de vrijheidsberoving en mishandeling van drie Apeldoornse tieners. Twee plaatsgenoten zijn zondag 6 december aangehouden.

De politie zoekt onder andere contact met een automobiliste die de slachtoffers zaterdagavond vanuit Hoog Soeren heeft vervoerd. Slachtoffers en verdachten kennen elkaar en een onderling geschil ligt mogelijk ten grondslag aan het gebeurde.

Op zondag 6 december even na middernacht verscheen een moeder met haar 15-jarige zoon aan het politiebureau. De jongen bleek ernstig te zijn mishandeld. Hij had ondermeer een gebroken neus en gebroken tanden opgelopen.

Uit een eerste verklaring bleek, dat hij met twee 18-jarige plaatsgenoten onder bedreiging van een vuurwapen eerder die avond door twee bekenden in een auto was meegenomen. Men was naar een locatie buiten Apeldoorn gereden. Hier werden de drie jongens mishandeld, van wie één ernstig, en vervolgens achtergelaten.

De jongens zijn richting Apeldoorn gelopen en onderweg, in de buurt van Hoog Soeren, hebben zij jongeren in een auto aangesproken. Deze konden hen niet meenemen. Direct daarop hebben zij een lift van een vrouw gekregen. Thuisgekomen is de 15-jarige eerst naar het ziekenhuis gebracht voor medische hulp.

De politie stelde direct een onderzoek in en heeft de twee andere slachtoffers verhoord. Hun letsel bleek van geringer aard. Later in de nacht kon een eerste verdachte, een 23-jarige Apeldoorner in het centrum van Apeldoorn worden aangehouden.

Zondagochtend werd de tweede verdachte, een 25-jarige Apeldoorner door een speciale aanhoudingseenheid in de wijk de Maten aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn woning werd een vuurwapen aangetroffen.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt dit misdrijf. Zij wil graag contact hebben met de jongeren die de slachtoffers geen lift konden geven en de vrouw die dit wel heeft gedaan. Mensen, die meer over het misdrijf weten, wordt verzocht met de politie te bellen via 0900 – 8844.