+ Bromfietser met drank op moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 3 december 2009, om 17:56 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagochtend 2 december een 26-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man omstreeks 08:00 uur tijdens een verkeerscontrole staande op de Houtweg in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de bromfietser onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 2,2, promille blies. Het rijbewijs van de Apeldoorner is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gestolen fiets snel terug bij eigenaresse

APELDOORN – De politie heeft woensdag 2 december een 29-jarige Apeldoorner aangehouden voor heling van een fiets. De fiets stond sinds één dag geregistreerd als vermist. De rechtmatige eigenaresse was zeer blij dat haar fiets zo snel teruggevonden was.

Agenten zagen rond 15:45 uur op de Koninginnelaan in Apeldoorn een man fietsen die er snel vandoor ging toen hij de agenten zag. De agenten wist de fietser even later staande te houden op de Graaf van Lijndenlaan. Na controle bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. Hij was de dag daarvoor ook aan de Koninginnelaan weggenomen. Hierop is de Apeldoorner aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man verklaarde dat hij de dag daarvoor de fiets gekocht had. Nader onderzoek volgt en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Automobilist met bevroren voorruit rijdt man aan

APELDOORN – Een 23-jarige man uit Apeldoorn raakte woensdagochtend 2 december gewond toen hij bij het instappen in zijn auto werd aangereden door een 18-jarige Apeldoorner. Deze laatste had geen goed zicht door zijn nog deels bevroren en beslagen voorruit, met de aanrijding tot gevolg.

De 18-jarige bestuurder reed in zijn auto over de Floralaan in Apeldoorn, komend uit de richting van de Faunastraat en had door zijn nog deels beslagen en bevroren voorruit geen goed zicht vooruit. Hierdoor botste hij tegen het geopende portier van de aan de linkerkant van de weg geparkeerde auto van de 23-jarige Apeldoorner aan. Deze laatste wilde net instappen toen de 18-jarige tegen zijn portier aanreed. Hij is met rug-, nek- en ribklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie benadrukt dat het van groot belang is om, als het vriest, de ruiten van een auto goed ijsvrij te maken zodat bestuurders goed zicht hebben en tijdig kunnen anticiperen op onverwachte situaties zoals een plotseling remmende voorganger of een overstekend kind.

Woninginbraken

LOENEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 2 december is er bij een drietal woningen in Loenen ingebroken. Dit gebeurde bij een woning aan de Molenbeek en bij twee woningen aan de Loenendrift. Er werden onder andere computers en telefoons weggenomen.

De politie kreeg woensdagochtend drie meldingen binnen van woninginbraak. De bewoners ontdekten de inbraken ’s morgens vroeg. Bij de woningen werden ramen en deuren geforceerd om binnen te komen. De woonkamers werden doorzocht en er worden onder andere computers, fotocamera’s en telefoons vermist. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben om de politie te bellen via 0900-8844.

Woninginbraak en diefstal auto

APELDOORN – Bij een woning aan de Huygenslaan in Apeldoorn is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken en daarbij zijn autosleutels weggenomen. Vervolgens is men er in de auto van de bewoonster vandoor gegaan.

De politie kreeg donderdagochtend de melding van de inbraak en diefstal. De bewoonster ontdekte ’s ochtends dat er een ruit van haar woning geforceerd was. De autosleutels zijn bij de inbraak buitgemaakt en men heeft vervolgens de auto, een witte BMW met kenteken 59-HLD-8, die naast het huis geparkeerd stond, meegenomen. De politie heeft de inbraak en diefstal in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben om de politie te bellen via 0900-8844.