+ Mishandeld en mobieltje gestolen

Geplaatst op 6 december 2009, om 17:52 uur

APELDOORN – De politie vraagt getuigen van een straatroof die zondagochtend 6 december aan de Laan van Kuipershof in Apeldoorn plaatsvond. Een inzittende van een donkerkleurige Peugeot mishandelde een fietser en pakte z’n mobieltje af. Getuigen kunnen bellen met 0900 – 8844.

Een 22-jarige Apeldoorner fietste omstreeks 05.50 uur naar huis. Toen hij over het fietspad van de Marchantstraat richting de Kayersdijk reed viel hem al een oud type Peugeotje op. De bestuurder was met z’n auto aan het stunten. Dan reed hij met piepende banden weg, om vervolgens slingerend zijn weg te vervolgen. Op de Laan van Kuipershof ter hoogte van Kwik Fit werd de fietser door de bestuurder klemgereden. De passagier stapte uit en sloeg hem in het gezicht. Toen het slachtoffer de politie wilde bellen, werd z’n mobieltje uit z’n handen gegrist en ging de man er op z’n fiets vandoor. De fiets werd even later weer aangetroffen.

Het slachtoffer kwam een surveillerende politie-eenheid tegen en met de agenten werd nog een onderzoek naar de auto ingesteld. De politie vraagt mensen die mogelijk de stuntende auto hebben gezien of informatie over de inzittenden heeft, te bellen met 0900 – 8844.

Vlam in de pan

APELDOORN – De bewoners van een woning an de Waagmestershoeve hebben zaterdagavond 5 december tijdelijk hun huis moeten verlaten omdat een vergeten pan jus vlam had gevat.

Het incident werd omstreeks 23.25 uur bij de brandweer gemeld. Men was vergeten het vuur onder een pan jus uit te doen. Toen men de rooklucht waarnam, was het te laat. De vlam was in de pan geslagen en de brandweer werd gebeld. Deze kon het vuur snel doven. Aangezien de bewoners rook hadden ingeademd, heeft ambulancepersoneel hen nog even onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Stapper wil niet betalen

APELDOORN – Een 33-jarige Apeldoorner is zondag 6 december door de politie aangehouden. Hij was in de binnenstad wezen stappen en toen het op afreken aankwam, weigerde hij te betalen.

De hulp van de politie werd ingeroepen toen de man, die behoorlijk ingenomen had, in een café weigerde te betalen. Hij kon zich ook niet legitimeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Na het vaststellen van zijn identiteit kon hij naar huis met een boete. De uitbater krijgt de gegevens van stapper om zo de betaling te kunnen regelen.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

APELDOORN – Een 18-jarige Apeldoornse heeft zondag 6 december haar rijbewijs bij de politie kunnen inleveren. Zij bleek met bijna 1.0 promille achter het stuur te hebben gezeten en dat is veel teveel voor een beginnend bestuurder.

De vrouw werd omstreeks 02.50 uur op het Kanaal zuid gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies zijn bijna 1.0 promille terwijl 0,2 als strafbaar is voor beginnende bestuurders. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen crossmotor en rijden onder invloed

APELDOORN – Twee verschillende feiten en twee verdachten bij één controle op de Laan van Erika in Apeldoorn. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

In burger surveillerende agenten zagen omstreeks 01.10 uur langs de laan van Erika een man met een crossmotor lopen. Hij bleek geen helm bij zich te hebben en dit wekte hun argwaan. De agenten spraken hem aan. Uit zijn verhaal bleek, dat de crossmotor gestolen zou zijn en hij werd aangehouden.

Terwijl de agenten met de 19-jarige Apeldoorner stonden te praten, stopte er een busje. De bestuurder kwam een kijkje nemen en de agenten roken dat de man gedronken had. De agenten legitimeerden zich en hielden de 40-jarige Apeldoorner aan. Op het politiebureau blies hij 1.4 promille. Aangezien de man geen geldig rijbewijs bleek te hebben, kon dit ook niet ingevorderd worden. Hij kreeg een proces-verbaal en kon later lopend naar huis.

Het onderzoek naar de gestolen crossmotor loopt nog.

Verdachte mishandeling taxichauffeur aangehouden

APELDOORN – De politie heeft zondagochtend 6 december in Apeldoorn een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht en taxichauffeur te hebben mishandeld en de ruit van de taxi te hebben vernield. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg rond 05.20 uur een melding van de taxicentrale dat en chauffeur op de Calipsostraat in apeldoorn stond. Hij was mishandeld door een klant en zijn taxi was vernield. De chauffeur was door een klant geslagen die probeerde de sleutels af te pakken. Hij had een bloedende wond aan zijn kaak opgelopen en de verdachte had ook nog eens de ruit van de taxi ingeschopt. Hij was in de buurt weggelopen en kon kort nadien worden aangehouden. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De chauffeur heft zich in het ziekenhuis laten behandelen.