+ Autodieven gepakt na achtervolging

Geplaatst op 4 december 2009, om 16:42 uur

Archieffoto: Nicolaas KerkmeijerAPELDOORN – Vrijdag 4 december heeft zich een bijzondere autodiefstal in Apeldoorn voorgedaan. Twee verdachten konden na een achtervolging worden aangehouden. Eén van hen was bij een passerende automobiliste in de auto gesprongen en probeerde zo aan de politie te ontkomen.

De eigenaar van een duurdere personenauto ontdekte dat kort na 07.30 uur zijn auto was gestolen. Hij belde de politie die een aangifte opnam. Aangezien de auto van een speciale beveiliging was voorzien, kon vastgesteld worden waar de auto zich bevond. Op een gegeven moment bleek deze in de buurt van de Veenhuizerweg te rijden. Agenten stelden een onderzoek in en bij het zien van de politie ging men er met de auto vandoor. Hierbij vluchtten de dieven, er zaten twee mannen in de auto, onder andere via het fietspad van de Deventerweg. Om ongelukken te voorkomen werd de auto op afstand gevolgd en werden meer eenheden ingezet om het net te sluiten.

Op de Agricolastraat strandde de auto door een lekke band en kon de bestuurder worden aangehouden. De passagier ging er lopend vandoor en sprong bij een passerende automobiliste in de auto. De politie heeft de auto even verderop laten stoppen en de verdachte aangehouden. Beide Apeldoornse mannen (36 en 19 jaar) zijn overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is opgevangen en van haar wordt een verklaring opgenomen. Zij blijkt niet te zijn bedreigd.

Verdachten auto-inbraak aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 3 december twee mannen uit Utrecht van 20 en 26 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht een auto-inbraak te hebben gepleegd in een parkeergarage in het centrum van Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 17:30 uur de melding van een oplettende getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden in de een parkeergarage. Ter plaatste troffen agenten twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden en een geparkeerde auto waarbij een ruitje was ingeslagen. In de eigen auto van de mannen werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Ook werd er gereedschap voor het plegen van een auto-inbraak aangetroffen. De politie heeft beide mannen aangehouden en de goederen in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De gedupeerde is geïnformeerd over de inbraak in zijn auto. De politie maakt proces-verbaal op.

Politieman houdt in vrije tijd autokraker aan

APELDOORN – Een politieagent in zijn vrije tijd heeft donderdag 3 december een 52-jarige man uit Apeldoorn op heterdaad betrapt bij het plegen van een auto-inbraak. De man ging er op zijn fiets vandoor, maar de politieagent kon hem na een korte achtervolging op de Stadkade in Apeldoorn staande houden.

De politieagent was vrij en bevond zich op het parkeerterrein van een supermarkt aan Kanaal Noord in Apeldoorn. Hier zag hij dat een man een ruit van een geparkeerde auto insloeg. Vervolgens ging de dader er op zijn fiets met een navigatiesysteem uit de auto vandoor. De agent bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. Vrij snel kon de agent de man aanhouden. Kort hierna arriveerden de gealarmeerde dienstdoende collega’s die de man hebben overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Autoalarm wekt eigenaar

APELDOORN – De eigenaar van een geparkeerde auto aan de Sumatralaan in Apeldoorn betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag 4 december een auto-inbreker op heterdaad toen hij wakker werd van het autoalarm. Helaas wist de inbreker te ontkomen.

De eigenaar werd omstreeks 04:00 uur wakker toen het autoalarm afging. Hij zag een man in zijn auto zitten, die zich vervolgens snel uit de voeten maakt. De dader is in de richting van het theater Orpheus weggefietst. De eigenaar mist niets uit zijn auto. Er werd een raampje ingetikt op binnen te komen. Het signalement van de dader luidt: slank en tenger postuur, ca. 1,75 – 1,80 mtr lang en hij droeg een zwart rode regenjas met capuchon. De politie vraagt mensen die aanslaan op deze informatie, te bellen met de politie via 0900-8844.

Boete voor in brand steken prullenbak

APELDOORN – De politie heeft donderdag 3 december twee tieners  (14 en 17 jaar) uit Apeldoorn beboet voor het in brand steken van een prullenbak in het Westenenkerpark in Apeldoorn.

Een surveillerende agent zag rond 16:30 uur in het Westenenkerpark twee jongens lopen. Toen de jongens de agent zagen, gingen zij ervandoor. De agent wisten één van de jongens  staande te houden. Deze verklaarde dat hij samen met die andere jongen een prullenbak in

brand had gestoken. Even later was ook de andere jongen teruggekeerd. Beide jongens hebben een boete gekregen en er is met de jongens afgesproken dat ze de prullenbak zelf moeten schoonmaken en voorzien van een nieuwe laag verf.

Hennepkwekerij aangetroffen

APELDOORN – De politie heeft donderdag 3 december bij een onderzoek in een woning aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd een 33-jarige Apeldoorner aangehouden.

In de berging van de woning werden enkele tientallen hennepplanten aangetroffen en elders in de woning werd nog een hoeveelheid hennep gevonden. De in het pand aanwezige man werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.