+ Aangehouden na vernieling auto’s

Geplaatst op 27 december 2009, om 12:38 uur

HARDERWIJK – Een 22-jarige man uit de gemeente Apeldoorn is zaterdagavond 26 december aangehouden nadat hij op de Strandboulevard West in Harderwijk spiegels van auto’s had getrapt.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat enkele jongeren op de Strandboulevard West tussen geparkeerd staande auto’s stonden te plassen en dat één van deze jongeren spiegels van twee auto’s had getrapt. Agenten die ter plaatse gingen konden aan de hand van de verklaring van een getuige de 22-jarige man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongens aangehouden na vernieling

NUNSPEET – De politie heeft zaterdagavond 26 december een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit de gemeente Nunspeet aangehouden voor vernieling.

Een getuige zag rond 22.40 uur dat twee jongens ruiten vernielden van een kerk aan de Ds de Bouterlaan in Nunspeet. Zij werden hierop aangehouden voor vernieling. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De jongens worden overgedragen aan een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. De ouders zijn van het voorval in kennis gesteld

Aangehouden na vernieling

’t HARDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 december een 20-jarige jongen en een 19-jarige jongen uit de gemeente Elburg aangehouden nadat ze op het station van ’t Harde aan de Eperweg een ruit van een wachtruimte hadden vernield.

Een getuige meldde even na middernacht dat twee personen een ruit van een wachtruimte van het station aan de Eperweg in ’t Harde hadden vernield. Agenten die ter plaatse gingen troffen beide personen aan, waarna ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.
Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

Woninginbraak

PUTTEN – In een woning aan de Calcariaweg is ingebroken. De inbraak werd zaterdag 26 december ontdekt. Op dit moment is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

Om in de woning te komen hebben de daders een raam geforceerd. Vervolgens werd de woning doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.