+ Aanrijding door bevroren ruiten in Hengelo

Geplaatst op 16 december 2009, om 18:05 uur

HENGELO (G) – Een 61-jarige automobiliste uit Hengelo (Gld) veroorzaakte dinsdagochtend 15 december een aanrijding op de Rondweg in Hengelo. Een bevroren voorruit belemmerde haar het zicht waardoor ze op de verkeerde weghelft terecht kwam en tegen een tegemoetkomende vrachtwagen botste.

De hulpdiensten kregen omstreeks 10:30 uur de melding van de aanrijding. De vrouw reed op de Rondweg, komend uit de richting van Vorden. Doordat haar voorruit bevroren was, kwam zij regelmatig op de verkeerde weghelft. Andere weggebruikers probeerden haar hierop te attenderen. Ondanks deze pogingen botste zij tegen een tegemoet komende vrachtwagen, bestuurd door een 51-jarige chauffeur uit Twello.. De vrouw is door het ambulancepersoneel gecontroleerd en is met enkele kleine snijwonden thuisgebracht. De weg is tijdelijk afgezet geweest omdat de vrachtwagen  en de auto van de vrouw weggesleept moesten worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietsers zonder licht op de bon

WINTERSWIJK – De politie Winterswijk heeft dinsdagochtend 15 december op meerdere locaties in Winterswijk diverse verkeerscontroles gehouden. De meeste boetes werden hierbij uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting.

De politie controleerde door heel Winterswijk op het voeren van de fietsverlichting om zodoende in deze donkere periode een belangrijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. In totaal werden 18 fietsers beboet voor het niet voeren van de juiste verlichting. Verder werd op de Kottenseweg gecontroleerd op snelheid. In totaal werden acht automobilisten bekeurd voor te hard rijden, waarbij de hoogst gemeten snelheid 77 km/u betrof, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. Op de Waliensestraat en op het Beatrixpark bij het oude busstation werd ook gecontroleerd. Hier werden onder andere twee bestuurders bekeurd voor slecht zicht van het voertuig door beslagen c.q. ijsvorming van de ramen en twee bestuurders voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Ook kreeg een automobilist een bon voor het niet dragen van de autogordel.

Vrouw gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 73-jarige automobiliste uit Doetinchem raakte dinsdagmiddag 15 december gewond toen zij op de Kilderseweg in Doetinchem in aanrijding kwam met een andere automobilist. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:00 uur de melding van de aanrijding. De vrouw reed op de Kilderseweg, komend uit de richting van de Europaweg en hield onvoldoende rechts. Hierdoor ontstond tussen haar en een op dezelfde weg tegemoetkomende 57-jarige automobilist uit Duiven een aanrijding. De auto van de vrouw moest worden weggesleept.