+ Automobilist onder invloed betrapt

Geplaatst op 9 december 2009, om 15:33 uur

AlcoholcontroleWINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 9 december een 33-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie hield de automobilist omstreeks 01:00 uur staande op de Willinkstraat in Winterswijk bij een verkeerscontrole. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierbij is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,1 promille blies. De man betrof een zogeheten beginnend bestuurder. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

EIBERGEN – De politie heeft dinsdag 8 december bij een politieonderzoek een 15-jarige jongen uit Eibergen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen.

Op een maandag eind augustus werd er bij een supermarkt aan de Brink in Eibergen een fiets gestolen. Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek werd dinsdag 8 december een 15-jarige jongen uit Eibergen bij zijn woning aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekennende verklaring over zijn daad aflegde. De jongen wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Insluipers overlopen door bewoner

AALTEN – De politie heeft dinsdag 8 december een 56-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een insluiping eerder die dag op de Klokkemakersweg in Aalten.

De politie kreeg omstreeks 15:00 uur de melding dat even daarvoor bij een woning aan de Klokkemakersweg in Aalten een insluiping had plaatsgevonden. Hierbij was de bewoonster door een onbekende man en vrouw met een smoes uit haar huis gelokt. Toen de bewoonster weer terugkeerde in haar woning, kwamen er twee onbekende vrouwen uit haar slaapkamer lopen. Vervolgens zijn deze twee vrouwen en de onbekende man en vrouw die de bewoonster hadden afgeleid, in een auto weggereden. De bewoonster mist in ieder geval haar bankpas. De politie trof even later de betreffende auto en inzittenden op de Molenweg in Halle aan. De bestuurder, een 56-jarige man uit Enschede wilde er te voet vandoor. Hij kon worden aangehouden. De overige inzittenden wisten met de auto, een donkerblauwe Peugeot, te ontkomen. Later op de avond werd de auto leeg aangetroffen in Heelweg. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. De 56-jarige man is ingesloten voor nader verhoor. De politieonderzoek gaat verder. Een proces verbaal wordt opgemaakt.

Kleine hennepkwekerij aangetroffen

SILVOLDE – De politie heeft dinsdag 8 december bij een politieonderzoek in een woning aan de Koningin Julianastraat in Silvolde restanten aangetroffen van een kleine hennepkwekerij. De bewoner, een 32-jarige man is aangehouden.

De politie onderzocht de woning naar aanleiding van meerdere meldingen. In de woning werd in de kelder een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden geen platen meer, maar de benodigde apparatuur was nog wel aanwezig. De bewoner verklaarde een paar dagen daarvoor geoogst te hebben. De oogst zou zo’n 20 planten hebben betroffen en was nog in de woning aanwezig. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en nader onderzoek. De aangetroffen apparatuur en de oogst zijn in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.