+ Hennepkwekerij op zolder aangetroffen

Geplaatst op 8 december 2009, om 17:07 uur

wietDOETINCHEM – De politie heeft maandag 7 december bij een politieonderzoek in een woning aan Trashorst in Doetinchem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er zijn vier verdachten aangehouden.

In de woning werden op de zolder ruim 300 hennepplanten aangetroffen. Vier verdachten, in de leeftijd tussen de 28 en 52 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij ingesloten voor verhoor en onderzoek. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Gewond bij eenzijdige aanrijding

WEHL – Een 38-jarige automobilist uit Doesburg raakte maandag 7 december gewond toen hij op de Didamseweg in Wehl uit de bocht vloog en met zijn auto in de naastgelegen greppel belandde.

De hulpdiensten kregen omstreeks 20:00 uur de melding van het ongeval. De 38-jarige man was op bovengenoemde locatie uit een flauwe bocht gevlogen en met de neus van de auto in een greppel beland. Een 8-jarige jongen die als passagier in de auto zat, kwam met de schrik vrij. De bestuurder is met rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept.

Woninginbraken

DOETINCHEM – Bij een woning aan de Groenestraat in Doetinchem is maandagavond 7 december ingebroken. Bij een woning aan de Thijsselaan werd daartoe een poging gedaan.

De inbraak bij de woning aan de Groenestraat vond tussen 21:00 en 21:30 uur plaats. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Uit de woning werd een tas met inhoud en een laptop weggenomen. De tas werd later door wandelaars op straat teruggevonden. Aan de Thijsselaan probeerde men binnen te komen, maar dit is niet gelukt. De bewoners ontdekten ‘s avonds bij thuiskomst dat er een raam van hun woning was geforceerd. De politie heeft beide zaken in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met de politie via 0900-8844.

Auto-inbraken bij autobedrijven, airbags vermist

ACHTERHOEK – Bij een autobedrijf aan de Ruurloseweg in Borculo en een autobedrijf met locaties aan de Koningsweg en de Rondweg Zuid in Winterswijk, is in het weekend van zondag 7 december bij een aantal auto’s ingebroken. Er werden voornamelijk airbags uit de auto’s weggenomen.

De politie kreeg maandagochtend de meldingen van de inbraken. Bij een 12-tal auto’s van het autobedrijf in Borculo werden de ruiten geforceerd om vervolgens de airbags eruit weg te nemen. Dit gebeurde tevens bij een 3-tal auto’s op twee verschillende locaties van het autobedrijf in Winterswijk. Alle auto’s stonden op het (afgesloten) terrein van de autobedrijven zelf. De politie heeft de inbraken in onderzoek.