+ Fietsster zwaar gewond bij aanrijding met auto

Geplaatst op 4 december 2009, om 16:45 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerERMELO – Een 64-jarige vrouw uit Ermelo raakte donderdag 3 december zwaar gewond toen zij op haar fiets op de Telgterweg in Ermelo in aanrijding kwam met een personenauto. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16:00 uur de melding van het ongeval. Een 64-jarige vrouw fietste over de Telgterweg in de richting van de Leeuwerikstraat Op een gegeven moment sloeg zij linksaf. Een 20-jarige automobilist uit Ermelo reed de vrouw op dat moment net voorbij. Hij kon door de onverwachte manoeuvre van de vrouw een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw raakte zwaar gewond en een arts van de gewaarschuwde traumahelikopter is ingezet bij het stabiliseren van het slachtoffer. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Consternatie bij tankstation door lekkende gasfles

WEZEP – Een lekkende gasfles op een aanhangwagen heeft dinsdag 1 december voor enige consternatie bij een tankstation aan de Stationsweg in Wezep gezorgd. Een medewerker van het tankstation reageerde heel goed, waardoor het gevaar snel was geweken.

De melding kwam rond 09.00 uur. Bij een tankstation zou een gasfles op een aanhangwagen staan die gas lekte. Ter plaatse had de pompbediende de stroom van de installatie eraf gehaald en alle auto’s van de tankplaats gehaald. De auto met aanhangwagen stond op de openbare weg in de openlucht. Het gas was al aan het vervliegen en de gewaarschuwde brandweer heeft het gas gecontroleerd uit de fles laten lopen. Na een andere dop op de fles te hebben gezet, kon de eigenaar weer verder rijden.

Duo met hoogwerker aan de haal

VIERHOUTEN – De politie heeft donderdagavond 3 december twee mannen uit Almere aangehouden voor poging tot diefstal van een aanhanger met daarop een hoogwerker. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding binnen dat er twee mannen een aanhanger met daarop een hoogwerker probeerden te stelen aan de Elspeterbosweg in Vierhouten. De eigenaar constateerde, dat de aanhangwagen was afgekoppeld van zijn bedrijfsauto en klaar stond om mee te nemen. De politie ging op diverse plaatsen posten en zag op een gegeven moment de daders. Op een parkeerplaats aan de snelweg A28 tussen Nunspeet en Harderwijk kon men het duo uit Almere (28 en 32 jaar) aanhouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.