Harderwijkers aangehouden voor overval Barneveld - GelreNieuws.nl

Harderwijkers aangehouden voor overval Barneveld

Geplaatst op 2 december 2009, om 16:39 uur

wapen_pistool-150x150BARNEVELD – Met de aanhouding van twee Harderwijkers van 19-jaar denkt de recherche in Barneveld de verdachten in handen te hebben van de gewapende overval op een sport- en gezondheidscentrum, eind oktober, in Barneveld.

De twee konden worden ingerekend mede dankzij een uitzending van Opsporing Verzocht.

De uitzending van Opsporing Verzocht op 24 november jl. leverde ongeveer 13 tips op. Mede dankzij die tips kwamen de beide Harderwijkers als verdachten in beeld. Een van hen werd vorige week woensdag (een dag na de uitzending) al aangehouden; de ander een dag later. De twee zitten nog vast.

Tips leidden tot aanhouding
Woensdagavond 21 oktober werd het sport- en gezondheidscentrum aan de Wethouder Rebellaan overvallen door twee mannen die het personeel bedreigden met een vuurwapen of iets wat daarop leek. De daders zagen vervolgens kans er met een geldbedrag vandoor te gaan. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werden onder meer beelden vertoond van bewakingscamera’s. De uitzending leverde tips op die uiteindelijk leidden tot de aanhouding van de 19-jarige Harderwijkers.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com