‘Inspectie-onderzoek naar ambulancezorg’ - GelreNieuws.nl

‘Inspectie-onderzoek naar ambulancezorg’

Geplaatst op 1 december 2009, om 09:44 uur

ambulanceNUNSPEET – De gemeente Nunspeet wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek gaat doen naar de ambulancezorg. Ambulances komen nog steeds te laat in de dorpen Vierhouten en Elspeet. Dat blijkt uit de cijfers van de eerste drie kwartalen van dit jaar.

De gemeente heeft de inspectie per brief om een onderzoek gevraagd.

De gemeente Nunspeet schrijft daarin dat er onverantwoorde risico’s worden genomen, omdat bijvoorbeeld in Vierhouten 63 procent van de ambulances niet binnen een kwartier ter plaatse is. Nunspeet is niet de enige Veluwse gemeente waar ambulances niet op tijd zijn. Ook in Emst waren veel ambulances niet binnen de afgesproken tijd ter plaatse.

Over de hele Veluwe genomen zijn de ambulances wel stipter. Zo’n 90 procent van de spoedritten is op tijd. Volgens Connexxion komt dat door de inzet van extra ambulances en betere spreiding van standplaatsen. Connexxion probeert medio 2010 een nieuwe post in Harderwijk te openen, zodat Nunspeet sneller kan worden bereikt. Burgemeester Van Hemmen van Nunspeet betwijfelt niet alleen of die post er dan daadwerkelijk is, ook denkt hij dat zo’n post niet dé oplossing is. Volgens hem zijn Elspeet en Vierhouten ook dan niet binnen 15 minuten te bereiken.

Met de zorgverzekeraars is afgesproken dat volgend jaar 92 procent van de ambulances in Noordoost-Gelderland er binnen 15 minuten is.

Tekst: OmroepGelderland.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com