Gevaarlijk rijgedrag onder invloed van alcohol

Geplaatst op 18 december 2009, om 20:23 uur

WEHL – Alcohol en verkeer is een gevaarlijke combinatie. Dit bleek donderdagmiddag 17 december toen een 27-jarige automobilist uit Doetinchem onder invloed van alcohol gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Een getuige had de politie rond 16:20 uur gebeld toen hij het opvallende rijgedrag van de man zag. Hij slingerende over de weg en claxonneerde meerdere malen zonder dat daarvoor een aanleiding was. De automobilist hield volgens een getuige ook veel te weinig afstand van zijn voorgangers. Hij werd staande gehouden aan de Keppelseweg in Wehl. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 28-jarige bijrijder uit de gemeente Doetinchem werd ook aangehouden nadat hij een valse naam opgaf. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op. De automobilist kreeg naar het proces-verbaal een rijverbod.

De politie controleert komend weekend op diverse plaatsen op het rijden onder invloed van alcohol. De combinatie van gladde wegen en het gebruik van alcohol is levensgevaarlijk.