Brandweer treft wietplantage bij brand in schuur Ruurlo

Geplaatst op 18 december 2009, om 17:26 uur

foto GinoPressRUURLO – Vrijdagmiddag 18 december heeft de brandweer een uitslaande brand geblust in een paardenstal aan de Foekendijk in Ruurlo waar een hennepkwekerij in bleek gehuisvest. De politie stelt een onderzoek in.

De hulpdiensten ontvingen rond 14:00 uur een melding over de brand. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand in een schuur waar op dat moment geen dieren of mensen in aanwezig waren. Nader onderzoek wees uit dat er een hennepkwekerij gevestigd bleek te zijn in een deel van de schuur. In twee ruimtes bleken ongeveer 500 vermoedelijk oogstrijpe planten te staan, die door de brand al grotendeels verloren gegaan waren.

De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Hierdoor is oververhitting ontstaan wat ook de oorzaak is geweest van de brand. De stroom is afgesloten en de energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de kwekerij. Zaterdag neemt de politie op het politiebureau een verklaring op van de man op wiens erf de schuur stond.

In verband met de aanwezigheid van asbest in het dak van de schuur is de milieudienst van de gemeente ter plaatse geweest. Deze neemt maatregelen om de asbest te verwijderen. Er is geen gevaar geweest voor omwonenden, mede dankzij een gunstige windrichting.

Video: