Politie waarschuwt voor inbraken in sportkantines - GelreNieuws.nl

Politie waarschuwt voor inbraken in sportkantines

Geplaatst op 17 december 2009, om 10:17 uur

ACHTERHOEK – De politie onderzoekt en waarschuwt voor inbraken in sportkantines. Diverse verenigingen zijn gedupeerd door het dievengilde. Zij adviseert de beheerders om zo min mogelijk geld in het pand te bewaren.

Tips over verdachte situaties of informatie over daders zijn welkom via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Het dievengilde heeft de laatste maanden, vanaf begin oktober, met enige regelmaat ingebro-ken in sportkantines. In enkele gevallen bleef het bij een poging, maar bij een negental sportverenigingen verdwenen de daders met buit. De buit varieert van snoepgoed en drank tot geld.

Gedupeerden
De meeste inbraken vinden plaats bij voetbalverenigingen, maar er zijn ook twee sporthallen, een korfbalvereniging, een rugbyvereniging en een zwembad door het inbrekersgilde bezocht. Plaatsen waar de dieven toesloegen zijn: Terborg, Doetinchem, Rietmolen, Zelhem, Lievelde, Borculo, Rekken, Eibergen, Ruurlo en Varsseveld. Een voetbalvereniging in Borculo heeft in korte tijd zelfs twee maal ongewenst bezoek gehad. Hier had men het vooral op drank en snoep gemunt.

Veel vernielingen
De inbraken worden veelal in de avond- en nachtelijke uren gepleegd, maar ook wel overdag. Meestal wordt er grof geweld gebruikt om binnen te komen. Soms worden afgesloten deuren in het pand ook geforceerd, waardoor de schade alleen maar toeneemt. De buit is in de meeste gevallen gering, maar soms wordt er toch opvallend veel geld bij de inbraak buitgemaakt.

Preventie en politieonderzoek
De politie adviseert beheerders van kantines om niet teveel geld in het pand achter te laten. Zorg, dat er op verschillende tijden en dagen van de week geld wordt weggebracht. Soms kan een eenvoudige alarminstallatie met licht- of geluidseffecten al effectief zijn tegen het dievengilde. Uit politieonderzoek is gebleken dat het niet om één dadergroep gaat. Meerdere personen maken zich aan de inbraken schuldig. Onlangs werden in Lievelde op klaarlichte dag twee tieners overlopen bij hun inbraak. Ze zagen kans om te ontkomen met achterlating van hun fiets. De politie stelt in alle gevallen een onderzoek in en neemt de locaties in haar surveillance mee. Leden van de vereniging, buurtbewoners en ook hondenuitlaters wordt gevraagd om een oogje in het zeil te houden en bij verdachte situaties de politie te bellen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com