+ Man wil kerstboom uit bos meenemen

Geplaatst op 14 december 2009, om 17:07 uur

HEERDE – De politie heeft op zondagmiddag 13 december in Heerde een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden, omdat hij een dennenboompje uit het bos wilde meenemen.

De Zwollenaar parkeerde rond 16:00 uur zijn auto aan de Nieuwe Zuidweg en liep het bos in. Vervolgens groef hij met zijn handen een dennenboompje uit, die hij meenam naar zijn auto. Juist toen hij het boompje in de kofferbak wilde leggen, werd hij betrapt door de boswachter, die de man aanhield. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De ontwortelde den bleef in het bos achter. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Paintballschieter aangehouden

ERMELO – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 december in Ermelo een 21-jarige man uit die plaats aangehouden, omdat hij die nacht met een paintball-geweer (verfpistool) een gebouw had beschoten.

De politie kreeg rond 04:00 uur verschillende meldingen dat een man vanaf het dak van een woning aan de Stationsstraat met het verfpistool een gebouw had beschoten. Agenten kwamen ter plekke maar troffen de man niet meer aan. Uit nader onderzoek bleek dat de 21-jarige achter de beschieting zat. Daarop bezochten de agenten zijn woning en hielden hem aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Het verfpistool werd in beslag genomen. De man krijgt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf auto’s gestolen bij garage

HARDERWIJK – De politie onderzoekt de diefstal van vijf bedrijfsauto’s vanuit een garage in Harderwijk, die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag 13 december.

Men is via het dak van het bedrijfspand aan de Snelliusstraat binnengekomen. Vanuit het pand ontvreemde men verschillende autosleutels. Met de gestolen sleutels nam men de vijf voertuigen mee, die voor of op het bedrijfsterrein stonden geparkeerd. Het gaat om vijf Renaults. Twee witte van het model Traffic, met kenteken 53-BP-TX en 28-BT-XH. Een grijze Clio, met kenteken 99-JX-R2. Een grijze Megane Scenic, met kenteken 79-JX-R3 en een witte Kangoo met kenteken 82-VK-K5. Alle voertuigen zijn voorzien van stickers met de bedrijfsnaam. Alle auto’s staan nu geregistreerd als gestolen.