+ Aanrijding onder invloed van alcohol - GelreNieuws        

+ Aanrijding onder invloed van alcohol

Geplaatst op 10 december 2009, om 16:52 uur

ERMELO – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 10 december een 31-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man veroorzaakte een aanrijding met een andere personenauto.

De politie kreeg rond middernacht de melding van de aanrijding. De 31-jarige automobilist uit Harderwijk reed op het Gervenhof in Ermelo onverwachts achteruit en reed hierbij tegen de personenauto van een 58-jarige vrouw uit Ermelo. De man bleek niet voor rede vatbaar en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,8 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Fietser gewond na aanrijding

PUTTEN – Een 48-jarige man uit Putten raakte donderdagochtend 10 december gewond bij een aanrijding. Hij werd op zijn fiets aangereden door een personenauto die hem geen voorrang verleende.

De hulpdiensten kregen omstreeks 06:00 uur de melding van het ongeval. Een 37-jarige automobilist uit Putten verleende op de rotonde bij de Van Geenstraat en Halvinkhuizerweg in Putten geen voorrang aan de 48-jarige fietser, met de aanrijding tot gevolg. De Puttenaar is met hoofd- en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met auto tegen boom gebotst

ERMELO – Op woensdagavond 9 december raakte een 39-jarige automobilist uit Ermelo van de weg en reed met zijn auto tegen een boom. Dit gebeurde op de Drieërweg in Ermelo. De inzittenden bleven ongedeerd.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19:00 uur de melding van het ongeval. Naar eigen zeggen moest de automobilist op de Drieërweg uitwijken voor een tegenligger waardoor hij van de weg raakte en tegen een boom reed. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder en zijn medepassagier, een 9-jarige jongen, gecontroleerd. Zij bleken geen letsel te hebben opgelopen. De auto liep wel flinke schade op en moest worden weggesleept.

Verkeerscontrole

ERMELO – Op woensdag 9 december hield de politie Ermelo op de Oude Telgterweg een algemene verkeerscontrole. De meeste boetes werden hierbij uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. Ook werd een 38-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie controleerde streng op de fietsverlichting om zodoende in deze donkere periode een belangrijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Goede fietsverlichting is erg belangrijk voor de zichtbaarheid van fietsers nu het weer vroeg donker is. In totaal werden 21 fietsers beboet voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Verder werden 8 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en werd een 38-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man een promillage van 0,8. Met een rijverbod van een aantal uur is de man weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Veel te hard

HIERDEN – De politie heeft maandagavond 7 december een 23-jarige automobilist uit Hulshorst aangehouden. Hij had de maximale snelheid op de Zuiderzeestraatweg in Hierden met 58 km/u overschreden.

De automobilist werd over een afstand van zo’n 1,5 km op de bovengenoemde locatie waar een maximale snelheid van 60 km/uur geldt, gevolgd door een opvallend politievoertuig. Deze constateerde een snelheid bij de automobilist van 130 km/u, na correctie 118 km/u en dus een overschrijding van 58 km. per uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.