+ Twee bestuurders fout bij aanrijding Harderwijk

Geplaatst op 13 december 2009, om 12:08 uur

HARDERWIJK – Een 17-jarige automobilist uit Biddinghuizen is zaterdagmorgen 12 december gewond geraakt na een aanrijding met een 44-jarige automobilist uit Almere. Hij is met een pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 10:10 uur. De 17-jarige automobilist, niet in het bezit van een geldig rijbewijs, reed over de N302 richting de Ceintuurbaan in Harderwijk. De 44-jarige automobilist uit Almere kwam vanaf de afrit A28 op de N302 en reed op de kruising N302/Ceintuurbaan door het rode verkeerslicht. Hierdoor ontstond er een aanrijding tussen de beide voertuigen waarbij de 17-jarige man licht gewond raakte. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide bestuurders. De 44-jarige man krijgt een bekeuring omdat hij door rood reed, de 17-jarige man omdat hij zonder geldig rijbewijs reed.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Auto in brand op Rijksweg A50

EPE – Op zaterdagmiddag 12 december is er een brand ontstaan in een auto op de Rijksweg A50. Niemand raakte gewond. De auto brandde volledig uit.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 17:00 uur. Een 36-jarige automobilist uit Deventer reed over de Rijksweg A50 Zwolle richting Apeldoorn. Ter hoogte van Epe merkte hij dat de motor van zijn auto afsloeg. De man parkeerde de auto op de vluchtstrook en stapte uit. Het voertuig vatte vlam en brandde volledig uit. De exacte oorzaak van de brand is onbekend.

Politie zoekt getuigen aanrijding

HARDERWIJK – Op zaterdagavond 12 december heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising N302 en de Burgemeester de Meesterstraat in Harderwijk. Er raakte niemand gewond. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

Het ongeval gebeurde rond 23:30 uur. Een 36-jarige automobilist uit Almere reed over de N302 in de richting van de polder. Een 21-jarige automobilist uit Nunspeet reed over de Burgemeester de Meesterlaan in de richting van de Lorentzstraat. Op het kruispunt N302 met de Burgemeester de Meesterstraat ontstond er door onbekende oorzaak een aanrijding tussen de voertuigen. Er raakte niemand gewond. De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844.

Man aangehouden na vernieling auto’s

VAASSEN – Op zaterdagmiddag 12 december heeft de politie een 41-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden voor vernieling van meerdere personenauto’s.

De politie ontving rond 17:30 uur een melding van een getuige. Deze getuige zag dat de man een geparkeerde auto aan de Industrieweg bekraste en alarmeerde de politie. Deze oplettende getuige ging achter de man aan en gaf de locatie door aan de politie. Ter plaatse hebben de agenten de 41-jarige man aangehouden. Uit eerste onderzoek bleek dat er zo’n twaalf auto’s bekrast waren. De 41-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Niet iedere auto-eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie roept gedupeerde auto-eigenaren op te bellen met 0900-8844 om een afspraak te maken voor aangifte. Ook getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.