+ Meer dan 35 boetes bij verkeerscontrole in Warnsveld

Geplaatst op 9 december 2009, om 15:44 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerWARNSVELD – De politie heeft dinsdag 8 december op verschillende locaties in Warnsveld diverse verkeerscontroles gehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie hield snelheidscontroles in de ochtend op onder andere de Kerkhofweg en Rijksstraatweg. Totaal werden 22 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 73 km/uur daar waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Kerkhofweg werd ook gecontroleerd op fietsverlichting. Hier werden totaal 9 fietsers bekeurd voor het rijden zonder de juiste verlichting. Op de Scheeperdreef werden 4 fietsers hiervoor bekeurd. Tijdens de verkeerscontroles in de avond werd onder andere op snelheid gecontroleerd op de Rhienderinklaan. Dit naar aanleiding van klachten uit de buurt. Hier betrof de hoogst gemeten snelheid 46 km/uur, terwijl maximaal 30 km/uur is toegestaan.

Onverzekerd rijden zonder helm en rijbewijs

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 8 december een 15-jarige bromfietser uit Warnsveld proces-verbaal aangezegd voor het rijden zonder geldig rijbewijs en zonder helm.

Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 17:00 uur rijden op de Van Heemstrastraat in Zutphen en hielden hem staande. De jongen droeg geen helm en bleek niet in het bezit van een geldig bromfietsrijbewijs. Tevens was de bromfiets niet verzekerd. De jongen is proces-verbaal aangezegd. De eigenaar kan de bromfiets op het politiebureau weer ophalen op vertoon van een geldig verzekeringsbewijs.