+ Drank maakt meer kapot dan je lief is

Geplaatst op 6 december 2009, om 11:56 uur

VOORST/ZUTPHEN – De politie heeft zondagochtend 6 december in Voorst en Zutphen de nodige tijdsinzet moeten plegen in verband met problemen die na een avondje stappen plaatsvonden. Drie mannen werden voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De politie kreeg rond 02.00 uur meerdere meldingen vanuit Voorst dat ter hoogte van de rotonde aan de Rijksstraatweg een meisje enorm aan het gillen was. Getuigen zagen twee personen richting Voorst weglopen en de gealarmeerde politie trof het duo even later aan. Eén van hen vluchtte direct de bosjes in, maar kon snel worden opgespoord. Deze 21-jarige jongeman uit de gemeente Brummen had zijn hand kapot en een bebloede trui. Even daarna kwamen enkele mensen bij de agenten en zij vertelden in hun huis een meisje te hebben opgevangen. Zij had onder meer een kapotte lip en zou geslagen zijn. In eerste instantie wilde men geen duidelijkheid geven over wat er gebeurd was. Uiteindelijk bleek een ruzie tussen het duo na een avondje stappen met de nodige alcohol de oorzaak van het incident te zijn. De jongeman is ingesloten voor verhoor.

In Zutphen werd korte tijd later een 19-jarige jongeman uit Deventer aangehouden. Hij had duidelijk teveel gedronken en kreeg hiervoor een bekeuring. Een 17-jarige Zutphense jongen is nog aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij een mishandeling in de Zutphense binnenstad. De politie onderzoekt deze zaak.

Duo aangehouden na diefstal bij supermarkt

TWELLO – De politie heeft zaterdagavond 5 december in Twello twee mannen aangehouden. Zij hadden buiten bij een supermarkt spullen gestolen. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg even na 23.00 uur een melding dat een bedrijfsleider van een supermarkt aan de Duistervoordseweg twee mannen had betrapt die spullen vanaf het terrein wegnamen. De gealarmeerde politie stelde een onderzoek in en kon vrijwel direct één van de verdachten aanhouden. Enige tijd later werd de twee aangehouden. Het duo, twintigers, heeft geen vaste verblijfplaats en is voor verhoor ingesloten.

Inbrekers overlopen

VOORST – Een getuige heeft zaterdagochtend 5 december bij een woning aan de Enkweg in Voorst  twee inbrekers overlopen. De mannen gingen er in een kleine zwarte auto vandoor.

Een getuige zag omstreeks 11.10 uur een verdachte situatie bij een woning. Hij trof daar een man aan die bezig was om in te breken. Hij had al een raampje vernield. De man nam direct de benen en vluchtte met een tweede man in een klein zwart autootje. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbrekers bezoeken woningen in De Hoven

ZUTPHEN – Bij twee woningen in de Hoven in Zutphen is dit weekend ingebroken. Beide feiten werden zaterdag 5 december ontdekt en men mist meerdere spullen.

Aan de Molenweg heeft men een raam geforceerd en hier wordt onder meer een computer vermist. Bij een woning aan de Weg naar Voorst is men op het platte dak geklommen om vervolgens het slaapkamerraam te forceren. Hier worden ondermeer een flatscreen en sieraden vermist. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.