+ Politie zoekt getuigen van aanrijding met hond

Geplaatst op 10 december 2009, om 16:57 uur

’s HEERENBERG – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een hond. Dit gebeurde op woensdagochtend 9 december omstreeks 07:30 uur op de Zeddamseweg in ’s Heerenberg.

De eigenaar van de hond was voornemens om zijn hond uit te laten en had zijn eigen voertuig, een blauwe bestelbus, in een parkeervlak langs de Zeddamseweg geparkeerd. Zijn hond had hij dat moment aangelijnd. Een zilverkleurige stationwagen heeft de hond vervolgens geschept en is hierna doorgereden. De hond is aan zijn verwondingen overleden en de politie is op zoek naar getuigen en/of de veroorzaker van dit ongeval. Men kan de politie bellen via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verdachten vernielingen aangehouden

EIBERGEN – De politie heeft tegen een viertal jongens uit Eibergen en Rekken proces-verbaal opgemaakt over diverse feiten. De jongens, in de leeftijd van 19 t/m 22 jaar, worden verdacht van openlijke geweldpleging en het plegen van enkele vernielingen.

De politie heeft de jongens begin vorige week aangehouden naar aanleiding van een politieonderzoek wat was ingesteld naar een vechtpartij en diverse vernielingen in Eibergen. De vernielingen betroffen ondermeer de vernieling van een verkeersbord en een bushokje op de Haaksbergseweg en een buitenlamp van een horecagelegenheid aan de Grotestraat, allen in Eibergen, gepleegd in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november. Later in dezelfde nacht ontstond een vechtpartij bij een uitgaansgelegenheid in Eibergen.

De politie stelde een onderzoek in naar de vernielingen en de vechtpartij. Hieruit kwamen de vier jongens als verdachten naar voren. Bovengenoemde feiten werden in wisselende samenstelling gepleegd. De politie maakte proces-verbaal op. Alle vier de jongens zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld in afwachting van een uitspraak van de officier van justitie.

Aanrijding tussen automobiliste en fietser

HENGELO (G) – Op woensdag 9 december heeft er in Hengelo (Gld) een aanrijding plaatsgevonden tussen een 32-jarige automobiliste en een 47-jarige fietser.

De automobiliste uit Vorden reed rond 17:30 uur vanaf een bedrijfsterrein de Zelhemseweg op. Ze zag daarbij de fietser uit Hengelo (Gld), die van links kwam, over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de fietser gewond raakte. De man werd per ambulance met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.