Zes verdachten ingesloten op verdenking van overvallen

Geplaatst op 9 december 2009, om 16:44 uur

wapenWINTERSWIJK/ZEVENAAR – Een speciaal rechercheteam dat belast is met onderzoeken naar meerdere gewapende overvallen, heeft vijf mannen en een vrouw aangehouden, die concrete plannen hadden om een gewapende overval te plegen op een woning in de omgeving van Zevenaar.

Bij doorzoeking in woningen van de verdachten, werden meerdere vuurwapens en bivakmutsen aangetroffen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het betreft drie mannen van 19, 23 en 26 jaar en een 30-jarige vrouw, allen uit Zevenaar. De  andere verdachten zijn een 18-jarige Winterswijker en een 22-jarige man uit Lobith.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat enkele weken geleden een uitgebreid regionaal onderzoek werd opgestart naar meerdere overvallen die in verschillende plaatsen in Gelderland hadden plaats gevonden.

De verdachten werden op 2 december jl. aangehouden. Het rechercheteam verwacht met  deze aanhoudingen meerdere overvallen te kunnen oplossen.

Het onderzoeksteam, bestaat uit een tiental rechercheurs van het korps Noord- en Oost-Gelderland en heeft ondersteuning van enkele rechercheurs uit de politieregio Gelderland-Midden.